Anyák napi ünnepség Borsosgyőrön


2016-05-01 22:44:15  | cikk: Babos Petra  | 


Anyák napi ünnepség Borsosgyőrön főképe
Zsúfolásig telt ma délután Pápa-Borsosgyőrön a művelődési ház nagyterme az anyák napi ünnepségre. Közel száz szülő, anyukák, apukák és nagymamák gyűltek össze a hagyományos anyák napi programra, amely Máté Mónika szervezését és munkáját dicséri.

A szép számban megjelenteket Simon Sándor, a Borsosgyőri Városrész Önkormányzat képviselője köszöntötte, aki mint mondta, a mai napon az édesanyákat ünnepeljük, akik úgy adnak a gyerekeiknek, hogy közben nem gondolkodnak, mennyit fognak ebből visszakapni.
-Május első vasárnapja anyák napja. Talán az egyetlen olyan ünnep, mely vallástól, földrajzi fekvéstől, politikai beállítottságtól vagy éppen államformától függetlenül a világ összes országában hagyománnyá vált. Maga az ünnep nagyon régi, már az ókori Görögországban is tartottak tavaszi ünnepséget az anyák tiszteletére, kegyelettel adóztak az istenek anyja, Rhea előtt. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva – mondta Simon Sándor.
A képviselő azt kívánta a jelenlevő édesanyáknak, hogy legyenek gyermekeik példaképei, bölcs és türelmes nevelői, hogy egészséges legyen a jövő nemzedéke. Szeressék gyermekeiket feltétel nélkül mindig, ahogy csak az anyák tudnak.

Máté István, a Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának elnöke kérdésünkre elmondta, minden évben igyekeznek minél több olyan rendezvényt felkínálni a helyiek számára, amely összekovácsolja a közösséget, hiszen fontos, hogy szoros összefogás alakuljon ki a borsosgyőriek között. Erre az anyák napi rendezvény is kiváló lehetőséget nyújt.

A gondosan összeállított műsorban a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindnyájan versekkel, mondókákkal és énekkel fejezték ki szeretetüket, hálájukat gondoskodó édesanyjuknak és nagymamájuknak, akik olykor a könnyeikkel küzdöttek. A program végén vendégül látták a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!