Folytatódik a járdaépítés


2016-04-30 17:23:53  | cikk: HuHa  | 


Folytatódik a járdaépítés főképe
Múlt évben indult meg városszerte a járdafelújítás az Eszterházy Ferenc Terv keretében, hétfőn pedig újabb járdaszakasz megújításába kezdenek bele a kivitelezők. Az idei első utca a Nagyváradi, melynek mindkét oldalán új gyalogosfelületet alakítanak ki.

A beruházás kapcsán Áldozó Tamás polgármester a helyszínen arra emlékeztetett, 2015 elején lakossági konzultációsorozaton gyűjtötték össze az egyes városrészekben elvégzendő feladatokat, ezek közül a legfontosabbnak a járdák és utak állapotának javítását, a csapadék-elvezető rendszerek rendbetételét, a közvilágítás bővítését jelölték meg a városlakók. A városvezetés a felvetett problémákat szétválasztotta aszerint, hogy saját forrásból kell megvalósítani, vagy kínálkozik rá pályázati forrás. Az előbbiek kerültek be az Eszterházy Ferenc Tervbe.
-A konzultációknak megfelelően tavaly megkezdődtek a járdaépítések: 14 járdát építettünk meg a városban, ez közel 200 millió forintba került és ezen túl is voltak beruházások, például a borsosgyőri orvosi rendelő megépítése. 2016-ban nem állunk olyan jól a forrásokkal, mint a múlt évben, de 2014-ben elhangzott, hogy évente 100 millió forintot költünk járdaépítésre, felújításra és szeretnénk ezt az ígéretet betartani.

Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert ügyvezető végigjárta a Nagyváradi utcát a beruházás előtt

A járdaépítés a Nagyváradi utcában kezdődik, a városvezető pedig bízik abban, hogy további forrásokat tudnak felszabadítani a folytatásra az év során. A felújítást több ok is indokolta, egyrészt sok helyen nagyon rossz állapotban van az utcában a járda, másrészt a Nagyváradi utca is a nagyforgalmú tókerti utcák közé tartozik. Ha a Nagyváradi utcán elkészül az új járda, kialakulnak azok a fő közlekedési útvonalak, melyek lehetővé teszik egy új forgalmi rend kialakítását. Ez azt jelenti, hogy a mindkét oldalon jó állapotú járdával rendelkező, a Nagyváradival párhuzamos utcák lesznek a fő közlekedési irányok, a közbülső számozott utcákat pedig alárendelik ezeknek. Ez közlekedésbiztonsági szempontból nagy előrelépést jelenthet, hiszen megszűnnek a jobbkezes utcák a Tókertben.

A Nagyváradi utcai munkálatokról Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a múlt évihez hasonló technológiával dolgoznak. Az utca mindkét oldalán felújítják a járdát, ez alól azok a szakaszok lehetnek kivételek, ahol a lakók már kialakították a gyalogos felületet és azok jó állapotban vannak.
-A megépítendő járda 1673 méter hosszú és 2008 négyzetméter felületű. A járdaburkolatot ugyanolyan kővel alakítjuk ki és ugyanazt a technikát követjük, mint a múlt évben – tájékoztatott.

Megsüllyedt szegélyek, szétcsúszott járdalapok, feltöredezett aszfalt - ilyen most a járda az utcában

Császár Endre, a városrész önkormányzati képviselője örömmel fogadta, hogy az idei járdaépítési munka a Tókertben kezdődik. Mint mondta, tavaly három utcában újultak meg a gyalogosfelületek és az itt élők nagyon elégedettek voltak, hiszen a szinte járhatatlan járdák helyet több kilométer hosszúságban biztonságos, esztétikus épített gyalogutakon közlekedhetnek. Azt is elmondta, a munkálatokkal járó kellemetlenségeket jól viselték a tókertiek, a kivitelezők pedig ügyeltek arra, hogy minél kevesebb fennakadást okozzanak az érintett utcák életében.

A Nagyváradi utcába hétfőn vonulnak fel a kivitelező dolgozói, a tervek szerint pedig októberre készül el a teljes utca.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!