Rendőrségi iroda a vasútállomáson


2010-04-07 16:10:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rendőrségi iroda a vasútállomáson főképe
Ma délelőtt átadták a vasútállomáson a Pápai Rendőrkapitányság új irodáját.
Az irodaavatón jelen volt dr. Töreki Sándor rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője, dr. Széll András, a MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatóság Védelmi Csoportjának vezetője, Danka Lajos, a MÁV Zrt. Szombathelyi Területi Képviseletének igazgatója és dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő.
A vasúttársaság vállalta magára az irodaként szolgáló helyiség felújítását, a Pápai Rendőrkapitányság pedig a berendezését.
Az együttműködési megállapodás aláírásával mától arra törekednek, hogy javítsák a személy-és vagyonbiztonságot az állomáson és környékén.  A megállapodást dr. Töreki Sándor, Kövesdi Szilárd, a MÁV Zrt. Szombathelyi Pályavasúti Központvezetője és Stangl Imre, a Szombathelyi Vasútbiztonság osztályvezetője írta alá.
Az új iroda a Határrendészeti és Közbiztonsági Osztály megelőzési feladatokat ellátó beosztottjának lesz a rendszeres tartózkodási helye, illetve az osztály járőrei innen indulnak a Pápa-Győr-Celldömölk szakaszon közlekedő személyvonatok ellenőrzésére utazó bűnözők, körözött személyek, továbbá az ország területén illegálisan tartózkodó külföldiek felkutatására. A múlt hónapban az osztály állománya a szükséges vasútbiztonsági ismeretekkel egy oktatás keretén belül foglalkozott már.
Dr. Töreki Sándor, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy Pápa az első város a megyében, amely a rendőrség személyes elérhetőségét biztosítja a vasútállomáson. Ez nemcsak az utazóközönség szempontjából fontos, hanem a környéken lakók számára is lényeges lehet. A lakosság tájékoztatását szolgálják az irodában található prevenciós tartalmú prospektusok is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!