Beszámolók és elszámolások a részönkormányzatok előtt


2016-04-28 22:54:37  | cikk: Babos Petra  | 


Beszámolók és elszámolások a részönkormányzatok előtt főképe
A Pápa Város Képviselőtestületének pénteki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településen ülést tartottak a részönkormányzatok. Borsosgyőrön tegnap, Tapolcafőn és Kéttornyúlakon pedig ma délután tanácskoztak a képviselők.
Az első napirendi pontban mindhárom testület elfogadta Pápa Integrált Településfejlesztési Stratégiájának módosítását. Molnár István, a Pápai Városfejlesztési osztály vezetője elmondta, Pápa részt vesz a Zöld város pályázaton, így a közeljövőben a Várkert és az Erzsébet liget is megszépülhet.
Az üléseken Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője bemutatta Salamon Juditot, aki az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője, majd Dobosi Ágota, a szolgálat szakmai vezetője tartott tájékoztatást az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról. A gyermekjóléti szolgálat egész éves munkájának nagyobb részét a veszélyeztetettség megelőzése, feltárása, valamint a meglévő veszélyeztetettség csökkentése és megszüntetése alakította. Beszélt a szabadidős programokról, a SZIKRA Klubról, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumról, a gyerekek ellátásról és az adománykezelésről, szétosztásról is.
Salamon Judit, Szalainé Tihanyi Andrea és Dobosi Ágota

Szegedi Zoltán rendőr százados Borsosgyőrön a településrész közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság javítása érdekében tett lépesekről számolt be. Mint mondta, Pápa-Borsosgyőrön mindösszesen hét bűncselekmény történt 2015-ben, ami nem túl magas szám. Ezek között volt ittas vezetés, garázdaság és gépkocsi feltörés, amit utazó bűnözők hajtottak végre. A közbiztonság és a közlekedési balesetek száma alapján Borsosgyőr jó helyen áll a környező települések között.
A borsosgyőri ülésen elszámoltak a Borsosgyőri Sportegyesület és a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület részére nyújtott támogatásról. Mint kiderült, Borsosgyőrön 450.000 Ft-ot az ifjúsági klub, míg 150.000 Ft-ot a sportegyesület kapott. Ez utóbbi tagjai az idei bajnokságban már nem indultak, így velük nem számolnak az idei támogatásoknál. Az ifjúsági egyesületnek 600.000 Ft támogatást juttatnak, hiszen a művelődési házat is ők tartják fent. A 2016.évi költségvetés maradék 1.400.000 Ft-ját a településrész rendezvényeinek lebonyolítására és eszközvásárlásra fordítja a részönkormányzat.
A borsosgyőri testület

A kéttornyúlaki részönkormányzati ülésen a Kéttornyúlaki Sportegyesület részére nyújtott támogatás kapcsán Máté István elnök elmondta, 600.000 Ft-tal támogatják a sportegyesületet, míg a városrész rendezvényeit 1.400.000 Ft-tal. A rendőrségi beszámolóból kiderült a településrészen nem történt bűncselekmény az előző évben.

Pápa-Tapolcafőn Fülöp Tamás őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának vezetője elmondta, négy bűncselekmény történt 2015-ben. A településrészen a bűncselekmények szempontjából csökkenő tendencia tapasztalható, míg a közlekedésbiztonság szempontjából jónak mondható a statisztika.
A tapolcafői testület tájékoztatót hallgatott meg a Pápa Városi Polgárőrség tevékenységéről Bódai Attila elnökhelyettestől, aki mint mondta, az idei évtől új elnökük lett, Barcza László személyében. Az elnökhelyettes elmondta, terveik között szerepel, hogy egy kihelyezett polgárőrséget hoznak létre a településen. Az ülés végén megszavazták, hogy 50.000 Ft-tal támogatják a helyi kertbarát kört, akik egy országos kertbarát rendezvényen vesznek részt 3 fős delegációval.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!