Angol és német nyelvi verseny az Erkelben


2016-04-27 23:27:10  | cikk: Babos Petra  | 


Angol és német nyelvi verseny az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tízedik éve szervezi meg írásbeli és szóbeli fordulóból álló angol és német nyelvi versenyét a város és környéke 7. és 8. osztályosai számára. Nagyné Váradi Izabella, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője elmondta, tíz évvel ezelőtt vették át a verseny szervezését a Türr István Gimnázium és Kollégiumtól.
A szóbeli versenyt márciusban tartották, tegnap az írásbeli fordulót rendezték az intézményben, melyen 42 diák mérte össze nyelvi tudását a város és a környék kilenc intézményéből.
-A megmérettetést két kategóriában hirdettük meg, a nyelvet alapóraszámban, vagyis heti három órában tanuló diákok, illetve az emelt óraszámban nyelvet tanulók részére. Az írásbelin a feladatok nyelvhelyességre épültek. A szóbeli fordulón minden versenyző részt vesz, ahol természetesen a szókincs gazdagságát és a helyes nyelvhasználatot vizsgálja a zsűri. A gyerekek tudását az angolosoknál dr. Martonné Klimó Irén, Nemeréné Fejes Emília, Bene-Kindert Kata és Horváth Eszter, míg a német nyelvből versenyzőket Kádi Gézáné, Némethné Gulyás Judit, Bánhidiné Csapó Ágnes és Huszárné Nepusz Melinda tanárnők értékelték – tájékoztatta hírportálunkat a szervező.

Nagyné Váradi Izabella hozzátette, az első részben egy hallgatott szövegértési feladatot oldottak meg a diákok, majd négy témakörről, a családról, a napirendről, az iskoláról és a lakásról beszéltek a zsűri által feltett kérdésekre.
Sági Dániel, a Tarczy Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákja német nyelvből versenyzett. Dani nyolc éve tanulja a németet, az idén szeretne alapfokú nyelvvizsgát tenni, amihez kiváló próba volt ez a verseny. A fiatal fiú elmondása szerint az írásbeli jól sikerült, nem volt túl nehéz. A szóbeli versenyre felkészítő tanárának segítségével készült, akivel kidolgozták a témákat. Kedvence a bemutatkozás és a lakóhelyének a bemutatása.
A szóbeli és az írásbeli versenyen elért pontszámok alapján hirdettek eredményt. A legjobbak oklevélben és könyvutalványban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!