Emléktáblát állítanak a holokauszt cigány áldozatinak


2016-04-27 23:23:08  | cikk: Babos Petra  | 


Emléktáblát állítanak a holokauszt cigány áldozatinak főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat áprilisi gyűlésén megtárgyalták a képviselők, hogy ünnepség keretében megemlékeznek a holokauszt cigány áldozatairól, s a belvárosban egy emléktáblát is állítanak ennek emlékére. Az ehhez kapcsolatos engedélyek kérését az elnök, Markos Róbertné intézi. A programot augusztus 2-án tartják.

Az ülésen szó esett arról is, hogy április 30-án, szombaton anyák napi ünnepséget tartanak a Csillagházban, ahol kézműves foglalkozással várják a gyerekeket. Sándor Endre Géza elnökhelyettes elmondta, szeretnék a város lakosságával is megismertetni a cigány gasztronómiát, ezért egy szakácsfüzetet adnak ki, melyhez várják a pápaiak és a környékbeliek receptjeit.

Markos Róbertné az ülésen hozzáfűzte, az Emberi Erőforrás Kezelőhöz benyújtottak egy pályázatot, melynek módosítására azért volt szükség, mert nem nyerték el a teljes összeget, ami a rendezvények megvalósításához szükséges. Idén is szerveznek tábort Bakonyjákóra, hasonlóan színes és tartalmas programokkal, mint tavaly. Idén 20 gyermek vehet részt a programban. A nemzetiségi önkormányzat pályázatot nyújtott be a máriagyűdi búcsúra is. Vegyes ügyek keretében megtudtuk, május 21-én, a Huszár lakótelepi Városrészi Napon szervezett jótékonysági főzőversenyen szeretnének részt venni, melyen chilis babot készítenek.

A gyűlésen beszámoltak a farsangi rendezvényükről, ami nagy sikernek örvendett, sokan látogattak el a családi játszóházba, melyről a jelmezes felvonulás, az álarckészítés és a fánkevés sem hiányzott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!