Készségfejlesztő labdákat adományoztak a pápai médiumok


2016-04-27 23:19:15  | cikk: Babos Petra  | 


Készségfejlesztő labdákat adományoztak a pápai médiumok főképe
Mint arról korábban már többször hírt adtunk, Pécsről indult az a kezdeményezés, melynek keretében óvodás korú gyerekek készségfejlesztő labdákat kaphatnak. A jótékonysági akció városunkba is eljutott, egy mosolygós fotóért cserébe az azon szereplők egy általuk kiválasztott óvodát támogathattak. Pápán elsőként a Szivárvány Óvoda készített mosolyt ábrázoló csoportképet, jutalmuk tíz labda lett, később a Perutz FC játékosai és Gelencsér Róbert szervátültetett atléta is készített képet, így a Szivárvány Óvoda gyermekei újabb tíz labdával gazdagodtak. Nemrégiben a kezdeményezés megálmodója, Végh Tibor Pápára látogatott, s újabb labdákat adományozott, sarkalva ezzel a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubot, a Perutz FC-t és a Pápa Városi Televíziót, valamint hírportálunkat, a papa-ma. hu-t, hogy támogassa valamelyik óvodát. 

Tegnap délelőtt 10-10 készségfejlesztő labdát adott át a Pápa Városi Televízió és a papa-ma.hu internetes hírportál a Tapolcafői, a Kéttornyúlaki és a Huszár Óvodának, melyet Varga András, a Pápa Városi Televízió főszerkesztője és Huszár Hajnal, a papa-ma.hu internetes hírportál felelős szerkesztője adott át az apróságoknak.

Csákvári Judit intézményvezető kérdésünkre elmondta, ebben a korosztályban nem lehet kérdés a mozgás napi jelenléte, hiszen az életkori sajátossága a gyerekeknek. Mozgásvágyukra alapozva tudják fizikai erőnlétüket, állóképességüket növelni, gyorsaságukat, ügyességüket, bátorságukat fejleszteni. Ilyenkor lehet a gyerekekbe plántálni a mozgás sokszínűségét, testre és érzelemre ható erejét, hatását. A változatos, különleges eszközök jelenléte, az ezekkel való érdekes mozgásformák megtapasztalása pedig további ösztönző a gyerekeknek a mozgásos játékokra.
A labda nagy sikert aratott az ovisok körében, szinte sorban álltak érte

A településrészi óvodák 5-5 labdát, míg a Huszár lakótelepi Óvoda 10 labdát kapott. A tagóvoda-vezetők mindnyájan köszönetüket és hálájukat fejezték ki a nagylelkű adományért, amelyben remélik sokáig örömük lesz az óvodásoknak. Varga Zoltánné, a Kéttornyúlaki  tagóvoda-vezető elárulta, az ő ovisaiknak nem újdonság ez a különleges labda, hiszen az egyik szülő vásárolt már nekik.

Varga András intézményvezető elmondta, szívesen vették Végh József felajánlását, amivel az óvodásokat támogathatták a készségfejlesztő labdákkal. Meglátása szerint ennek a korosztálynak nagy szüksége van az ilyen jellegű játékokra, így tudják fejleszteni a mozgásukat, s így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a PELC utánpótlásához olyan kisgyerekek kerüljenek, akik már jobban bánnak a labdával.

Huszár Hajnal felelős szerkesztő hozzáfűzte, az adományozásban a papa-ma.hu internetes hírportál közvetítő szerepet töltött be, de nagy öröm számára, hogy megajándékozhatta a kicsiket, s bízik abban, hogy az óvónénikkel együtt sokat fognak játszani, fejlesztve a mozgás- és gömbérzéküket.

Az ovisok nagyon örültek a trükkös sporteszközöknek, amit egyből birtokukba is vettek és kipróbáltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!