Tavaszi koncert


2016-04-27 21:52:56  | cikk: ha  | 


Tavaszi koncert főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara évenként rendszerint két koncertet ad. Ezek közül az egyik a tavaszi hangverseny, melynek idén az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont. Az alkalmon közreműködtek a Bartók Béla Zeneiskola növendékei is.

A műsor első részében két Mozart-darab szerepelt, aztán következtek a könnyedebb dallamok, Respighi, Fucik, Strauss és Marchetti keringői, táncai mind a szép évszakot idézték, tavaszi hangulatba ringatva a közönséget. A két utolsó darab Gáty Zoltán két műve volt, a Praepa induló és a Képezdészek indulója. Nagy Tibor, a zenekar vezetője elmondta, hogy azért választották ki ezt a két indulót, mert szeretik a Gáty-műveket, rövidek, frappánsak és nem mellékesen pápaiak, hisz Gáty Zoltánt Pápa zeneszerzőjeként tartják számon.

"A koncert minden pillanatát élveztem!" - mondta meghatottan Bódi László, a zenekar korábbi karnagya 

A tavaszi hanversenyre meghívták a zenekar korábbi karnagyát, Bódi Lászlót is, aki örömmel fogadta az invitálást és kedves zenei anekdotákkal színesítette a rendezvényt. Mint mondta, élmény volt számára a koncert és egyben megnyugtató a tudat, hogy a kamarazenekar működik, a lelkes tagok folytatják a munkát.

Nagy Tibor karnagy azt szeretné, ha több tagja lenne a zenekarnak, ezért szívesen várják a vonósokat, akik kedvet éreznek a közös muzsikáláshoz. Ebben az évadban ez volt a JMSZK Kamarazenekarának utolsó fellépése, szeptemberben aztán majd ismét munkához látnak, készülnek az adventi hangversenyükre, melynek műsorát a nyár folyamán állítja össze Nagy Tibor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!