Fitness nap a Sportcsarnokban


2016-04-27 15:21:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fitness nap a Sportcsarnokban főképe
Neves oktatók közreműködésével Pápa legnagyobb fitness rendezvényének adott otthont a Városi Sportcsarnok. Az eseményen kora reggeltől késő délutánig változatos órákon lehetett részt venni. A nap folyamán Bánkuti Gabriella, Tatarek Rezső, Borsos Péter, Simon Szimonetta és Juhász Bianka prezentálásban a spárta fitness, az iron boxing, a cardio kick-boksz, a boost edzés és a funkcionális body work világába kaphattak bepillantást az érdeklődők. A nap szervezője, Molnár Eszter személyi edző, aerobic oktató az alkalom kapcsán azt mondta, évek óta gondolkodott már egy ilyen esemény megszervezésén, mivel szerette volna a budapesti fitness rendezvények hangulatát a pápaiaknak is elhozni.
- Régóta részese vagyok a több ezer embert megmozgató, nagy budapesti fitness rendezvényeknek (FittArena, Fitbalance, Coca Cola testébresztő), melyeknek hatalmas a feelingje, magával ragadó az ottani hangulat, a rengeteg ember, akik néha erejükön felül is együtt sportolnak, küzdenek, mindezeket mosollyal az arcukon. Arra gondoltam, szeretném ezt a hangulatot a pápai Sportcsarnokba mindazoknak elhozni, akik az anyagiak miatt nem jutnak el a fővárosi találkozókra. Nagy örömömre az előbb említett rendezvények állandó nagyszínpados, illetve különtermes edzőit sikerült Pápára elhozni, akik nem is okoztak csalódást, szenzációs órákat tartottak. Sajnos a résztvevők számával nem voltam elégedett, az előzetes visszajelzésekből sokkal több emberre számítottam, de akik eljöttek, a visszajelzések alapján nagyon jól érezték magukat. Dicsértek a hangulatot, a szervezést, az oktatókat, a hangosítást.
Bánkuti Gabriella fitnesz versenyen először 1999-ben vett részt, akkor még mint néző, de elmondása szerint már akkor tudta, hogy jó úton jár, megtalálta igazi sportját. Jól mutatja a sportág iránti elkötelezettségét, hogy egy évvel később már versenyzőként állt színpadra és a harmadik helyet ért el a magyar bajnokságon. Az elkövetkezendő éveken megismerte a siker és a győzelem ízét, pályafutása csúcspontja a 2003-as világbajnoki cím megnyerése volt. A versenyzés mellett oktatóként is kipróbálta magát, Pápán az általa képviselt Spartan edzésmódszereket mutatta be a közönségnek.
- A saját testsúlyos edzés a mozgáskoordináció alapjait illeszti be a már megszokott mozgáskultúrába, ez a könnyűnek látszó, bár minden izomcsoportot megmozgató edzéstípus a legkedveltebb a Spartan tréningek között, hiszen mindenki számára könnyen megtanulható és eszközt sem igényel, ebből is mutattunk ízelítőt a pápai közönségnek - mondta az embert próbáló edzés után a mesteredző. Meglepően ügyesek voltak a résztvevők, nagyon könnyedén lekövették, amit mutattam, tetszettek nekik a gyakorlatok, és csapatépítés szempontjából sem volt utolsó, hiszen több páros gyakorlat is volt. A rendezvény nagyon tetszett, jó volt a hangulat, és ahogy láttam, mindenki kellemes izomlázzal fog majd holnap ébredni.
Molnár Eszter a rendezvény végeztével elmondta, folytatásban egyelőre nem gondolkodik, de ez nem azt jelenti, hogy nem lesz több ilyen rendezvény, ez még a jövő kérdése.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!