Kosárlabda: Döntőben az U14


2016-04-27 11:54:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda: Döntőben az U14 főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola tornaterme adott otthont a megyei U14-es kosárlabda bajnokság utolsó játéknapjának, melyen a Pápai Kosárlabda Club, Balatonfűzfő, Várpalota és két tapolcai alakulat lépett pályára. A tét nagy volt, hiszen a legjobbak a május 8-ai döntőbe jutottak, ahol az első helyezett a harmadikkal, a második a negyedikkel találkozik a fináléba jutásért. A versenysorozatról Vajda Balázst kérdeztük.
- Az NB I/B-s felnőtt csapat mellett U20-as, U18-as, U16-os, U14-es korosztályon keresztül a városi általános iskolákkal együttműködve úgynevezett előkészítő korcsportot is indított a kosárlabda klub. A mostani megyei U14-es pápai forduló az alapszakasz elsőségéről döntött, a lebonyolítás értelmében minden résztvevő az évad során egy tornát rendez, mely alapján a négy legjobb a Pápán rendezendő megyei kosárlabdázás napján a bajnoki címért száll harca. Örömmel mondhatom, hogy csapatunk a várakozásokon felül teljesít, hónapról-hónapra fejlődnek a gyerekek, így nem csoda, hogy a pápai két magabiztos sikerrel megszerezték az elsőséget, így a május 8-ai döntőben Pápa Várpalotával, míg Balatonfűzfő Tapolcával mérkőzik a döntőbe jutásért. Bizakodóak vagyunk, reméljük, hogy hazai környezetben meglehet a végső siker.

Eredmények:
Tapolcai Sárkányok - Pápai KC 19:52
Fűzfői AK - Tapolcai Sasok 41:38
Várpalota VUKE - Tapolcai Sárkányok 25:24
Tapolcai Sasok - Várpalota VUKE 30:22
Pápai KC - Fűzfői AK 65:39

Az alapszakasz végeredménye:
1. Pápai KC
2. Fűzfői AK
3. Tapolcai Sasok
4. Várpalota
5. Tapolcai Sárkányok

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!