Aladdin mai köntösben


2016-04-26 23:16:22  | cikk: ha  | 


Aladdin mai köntösben főképe

A legtöbb gyerek a Disney-rajzfilmből ismeri Aladdin történetét, a pápai ifjú közönség most azonban színpadi változatban is láthatta-láthatja a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ gyermekbérletének záróelőadásában. A Turay Ida Színház modern mesefeldolgozását zenei betétek, dalok teszik még mozgalmasabbá.

A cselekmény a klasszikus történetét követi, Aladdin és szeretett majma találnak egy lámpást, amiből szabadon engedik Dzsinit, aki énekel, táncol, nevet és nevettet, jól ismeri a mai szlenget, nem mellékesen teljesít három kívánságot, sőt, a darab vége felé kiderül, hogy a szíve aranyból van. Természetesen Jázmin hercegnő a színpadi változatban sem akar feleségül menni Jafarhoz, viszont szerelmes Aladdinba és ez az érzés kölcsönös.

Dzsini (Pásztor Máté) segítségével Aladdinból (Rubóczki Márkó) herceg lesz

Aladdin szerepében Rubóczki Márkó lépett színpadra, aki elmondta, hogy gyerekkorában nagyon szerette ezt a mesét, kedvenc karaktere természetesen a főhős volt, de szerinte Dzsini szerepe is nagyon hálás, valamint Abu, a majom is szimpatikus szereplő. A pápai gyerekeknek a kedvencük az előadásban Dzsini (Pásztor Máté) volt, mert mint mondták, ő a legviccesebb.

A történet végén Dzsini és Aladdin is válaszút elé kerül: Aladdin nem sokat gondolkodik, ígérete szerint utolsó kívánságával szabad szellemmé teszi a mécseslakót, ám Dzsini ezt nem engedi, hanem inkább megmenti Jázmint. Mivel azonban a saját szabadságát feláldozta egy emberért, így mégiscsak búcsút inthet a mécsesnek és a rabságnak, kedvére kóborolhat a világban. Szóval, minden jó, ha a vége jó, márpedig Aladdin töténete arról győzi meg a nézőket, hogy jótett helyében jót kapunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!