Nemzetközi kerékpárverseny Pápán


2016-04-26 16:05:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nemzetközi kerékpárverseny Pápán főképe
Először látogat városunkba a "Carpathian Couriers Race" elnevezésű négyállomásos országúti kerékpárverseny, mely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. A viadal eléggé komoly múltra tekint vissza, hisz már 1939-ben megrendezték az első megmérettetést. Több év kihagyást követően igazán komoly nívót ismét csak 2010-től kapott. A versenyt immár harmadszor Veszprém környéki szakasz is színesíti, a hivatalos magyarországi futamot április 30-án rendezik, melyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából, a 165 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is. A mezőny 11:15-kor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a 145 kilométeres táv megtételét követően a versenyzők Pápán érnek a célba, várhatóan délután 14:40-kor – hangzott el a veszprémi városházán Porga Gyula veszprémi-, és dr. Áldozó Tamás pápai polgármester mai közös sajtótájékoztatóján.
- A bajnokság Közép-Európa legnagyobb országúti kerékpáros utánpótlás versenyévé nőtte ki magát az elmúlt években - mondta a sajtóeseményen Veszprém első embere. Változás a korábbi két futamhoz képest, hogy Veszprémben városi körversennyel gazdagodik a kihívás, melynek befutója az Óváros téren lesz. Szintén újdonság, hogy Pápán ér véget a magyarországi szakasz, ugyanis idén szerettük volna kiterjeszteni a megmérettetést, épp ezért arra gondoltunk, hogy Pápát is érintse az útvonal. Nagyon köszönjük dr. Áldozó Tamásnak, hogy első szóra partner volt ebben, és befogadják a versenyt.
Városunk polgármestere azt mondta, a szervezésben résztvevő négy ország (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) együttműködése stratégiai fontosságú, hiszen ezáltal Pápa is alakítja a nemzetek kapcsolatait. Dr. Áldozó Tamás hozzátette, a szombat délelőtti ballagás nem okoz fennakadás a sikeres lebonyolításban, hiszen a mezőny csak délután érkezik meg a Fő térre, addigra pedig az ünnepségnek vége lesz.
- Nagy tisztelettel várunk mindenkit, Pápán a duatlont és a triatlont leszámítva a kerékpáros-sportnak túl nagy hagyományai nincsenek, reméljük, hogy a sok induló látványa felkelti az érdeklődést a sportág iránt. Szeretnék köszönetet mondani, hogy közreműködhetünk ennek a rangos versenynek a megrendezésében, a jövőben is nyitottak vagyunk Veszprém városával ilyen vagy akár más jellegű sportrendezvények közös szervezésében - tette hozzá a polgármester.
A szervezők felhívják a közlekedők figyelmét a teljes lezárásra kerülő Pápát érintő útvonalra: Pápakovácsi felől érkezve: Kovácsi út 83-as körforgalom, 83-as elkerülő - Acsádi út - Táncsics Mihály utca - Bezerédi utca - Szent István utca (célterület). Ezeken az utcákon 14:15 és 15:00 között rendőrségi irányítással teljes útlezárásra kerül sor. A verseny legvégén egy záró rendőrautó lesz, elhaladása után nem kell több kerékpárosra számítani. A befutó 14:40-kor várható Pápán a Szent István úton.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!