Orosz népmese a Pegazus tolmácsolásban


2016-04-25 22:16:38  | cikk: Babos Petra  | 


Orosz népmese a Pegazus tolmácsolásban főképe
Az évad utolsó előadásait kezdte meg a Pegazus Színház. A darabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Laki Mónika, Végh Zsolt és Tarr György játsszák, a mese zenéjét Kövi Szabolcs szerezte, a mesét az orosz népmeséből Sarkadi Nagy László írta színpadra és rendezte.

Végh Zsolt színész, igazgató elmondta, a bérletsorozat utolsó előadása mindig népmese. A repertoár összeállításában arra törekednek, hogy minél színesebb, más és más világot mutassanak be. Az idei évad első bemutatója a Majomparádé című bábburleszk volt, majd a romantika világába kalauzolták a nézőt a Csipkerózsikával, most pedig egy orosz népmesét dolgoztak fel, mivel az orosz irodalom gyönyörű értéket képvisel.
Hozzátette, az orosz mesehősök azt tanítják, hogy legyen bármilyen nehéz is az előttük lévő akadály, érdemes megküzdeni a boldogságért.
A csuka parancsára, szívem óhajára...

-A főszereplő Jemelja, a tiszta szívű, jókedvű legény, hatalmas ajándékot kap: a patakból kihalászott csuka varázsigével ajándékozza meg, amivel minden kívánsága teljesül. Így hát elindul szerencsét próbálni a világban! Hova is mehetne máshova, mint a hatalmas cár udvarába, hogy a sose mosolygó cárkisasszonyt megnevettesse. Ez idáig egy klasszikus mesékből ismert drámai pont. S innen érdekes, hogy hogyan is kell élnie az embernek, ha ilyen kincs van a birtokában? Tisztán, őszintén és szerényen. Ez a mese mondandója is – árulta el az igazgató.
A rendkívül díszes, pompás és szemet gyönyörködtető előadást a fülbemászó orosz dalok tették még felejthetetlenebbé, amit a gyerekek vastapssal jutalmazták.
Az orosz világba repítette az előadás a nézőket

Az igazgató kérdésünkre elmondta, a pápai bemutatók után a megye több településén is előadják a darabot, majd gőzerővel készülnek a gyermeknapi családi napra, s aztán a kétnapos Pegazus Parádéra. Végh Zsolttól megtudtuk, már folynak a jövő évad előkészületei is, terveik között szerepel, hogy ismét három bábbérleti előadással várják a gyerekeket, melyben előre láthatólag a Dínómdánom, a Hamupipőke és az Aladdin című mesék lesznek láthatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!