Minden, ami tavasz - angolul és németül


2016-04-25 19:52:24  | cikk: ha  | 


Minden, ami tavasz - angolul és németül főképe

A Weöres Sándor Általános Iskola évente két idegen nyelvi játékos délutánt szervez, ezt a 2013-as sikeres TÁMOP-pályázatukban vállalták. Az intézmény hagyományos programjában a felső tagozatosok vesznek részt, az osztályok angol és német nyelvű játékos feladatokban mérik össze tudásukat. Az iskolában angol vagy német nyelvet választhatnak a diákok, elsőtől szakköri keretek közt, negyedik osztálytól pedig tanórákon ismerkednek az adott idegen nyelv alapjaival.

A játékos délután szervezője, Gőgös Zoltánné elmondta, hogy ez már az ötödik nyelvi délután. A vidám, kötetlen megmérettetésen minden felsős osztályt egy tíz fős csoport képvisel. A csoportokat hét helyszínen várták érdekes feladatok, a diákok forgószínpadszerűen váltották egymást az állomásokon. A feladatok kétnyelvűek voltak, a csapatokban versenyeztek angolul és németül tanuló fiatalok is. A téma a tavasz volt, ehhez kapcsolódtak a kérdések, feladványok.

Az ételek és a receptek párosítása sem hiányozhatott a sorból

Gőgös Zoltánné elmondta, hogy a feladatok válogatásánál szempont volt a változatosság, a játékosság. Így a csapatok például szókeresőztek, de volt totó és zenehallgatás is, ez utóbbinál sorrendbe kellett rakni a dal refrénjének sorait. A feladatok némelyikénél differenciáltak is a szervezők, a puzzle kirakása után az ötödikeseknek és a hatodikosoknak szavakat, kifejezéseket kellett gyűjteniük a kép kapcsán, a hetedik és nyolcadik osztályosoktól pedig már mondatalkotást kértek tanáraik. Az állomások egyike ügyességi feladat volt, egy másik helyszínen pedig tavaszi virágokat kellett rajzolni, majd szótárból kikeresni az angol vagy német megfelelőjét.

A 7.b-s Horváth Anna elmondta, hogy ő azért szereti ezt a versenyt, mert érdekes feladatok vannak és játékos formában tanulhatnak. A vetélkedő eredményhirdetése hétfőn lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!