Fotóalbum ajándékba a jeles születésnapon


2016-04-24 20:52:38  | cikk: Babos Petra  | 


Fotóalbum ajándékba a jeles születésnapon főképe
A napokban köszöntötték Lázár Aladárnét 90. születésnapján a Teveli úti Otthonházban.

Lázár Aladárné Süle Irén 1926. április 23-án látta meg a napvilágot Nyárádon. Édesapja földműves, édesanyja háztartásbeli volt. Hárman voltak testvérek, Irénke néni volt a középső gyermek. A gyermekévek nagy boldogságban teltek el, szívesen segített szüleinek a földeken és a ház körül. Az általános iskolát szülőfalujában végezte. Szorgalmas, kötelességtudó tanuló volt. 1945-ben férjhez ment Lázár Aladárhoz, aki a helyi malomban dolgozott. Házasságukból három lánygyermek született. A gyermekek születése után ideje nagy részét a gyermeknevelés és a háztartás vezetése kötötte le. Irénke néni férjével 42 évet töltött el szeretetben, egyetértésben, a család pedig 7 unokával és 5 dédunokával bővült. Irénke néni szívesen vigyázott az unokákra, minden kívánságukat teljesítette. Nyugdíjas éveit az unokák ellátása mellett főként házimunkával, kertészkedéssel, sütéssel, főzéssel töltötte.

Egészségi állapota az idővel meggyengült, így 2005. április 11-én beköltözött a Teveli úti Otthonházba. Nyitottságának, vidám természetének köszönhetően hamar beilleszkedett a közösségbe, szívesen vett részt az otthon programjain. Napjait ma már főként pihenéssel és beszélgetéssel tölti, üdeséget a családi látogatások hoznak számára. Gyermekei, unokái, dédunokái szeretete, az ő mosolyuk a legjobb gyógyír a megfáradt testnek, és erőt, reménységet ad a következő évekre – mondta el az idős néniről Hauber Lívia részlegvezető.

A lakótársak a jeles születésnapon versekkel, kedves szavakkal, virágokkal köszöntötték Irénke nénit, akinek Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető és Kissné Marton Bernadett intézményvezető ápoló is gratulált. A meghatódott idős hölgy a virágcsokrok mellé egy fotóalbumot is kapott, melyet a 11 év alatt készült fényképek töltenek meg, egy-egy kedves, közös élményt felidézve.
Isten éltesse, Irénke néni!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!