23 diák méri össze tudását a rangos versenyen


2010-04-07 14:52:42  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


23 diák méri össze tudását a rangos versenyen főképe
Az idei évben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete, a Pápai Hús 1913 Kft. és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye közösen szervezte meg a Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét. A három napos verseny megnyitóünnepségét a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Tagintézményében tartották ma délelőtt, melyen részt vettek a versenybizottság tagjai, Politzer József, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója, Unger Tamás, a házigazda iskola igazgatója, dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő és a résztvevő diákok.
Pápa város nevében dr. Kovács Zoltán köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette, a verseny célja a szakképzés eredményességének bemutatása és a szakma presztízsének növelése is egyben.
Unger Tamás igazgató köszöntőjében kihangsúlyozta, elismerés az intézmény számára, hogy az 50. Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenyt Pápán rendezik meg. Az igazgató hozzátette, iskolájuk minden évben eredményesen szerepel a megmérettetésen, ezúttal két diák vesz részt a versenyen. A rangos megmérettetés írásbeli, szóbeli és gyakorlati fordulóból áll, melyek alkalmával a húsipari termékgyártó, hentes és mészáros képzés szakmai ismeretein túl a diákok gazdálkodási, vállalkozási, kereskedelmi és marketing alapismereteikről is számot adnak. A gyakorlati versenyt a Pápai Hús 1913 Kft. telephelyén rendezik meg, a fordulóban a húsipari tevékenység legfontosabb mozzanatait kell bemutatniuk a versenyzőknek, a darabolástól a csontozáson át egészen a virsli vagy a kolbász előállításáig.

A gyakorlati verseny holnap reggel nyolc órakor kezdődik. Pénteken még lesz egy szóbeli forduló, majd 15 órakor eredményhirdetéssel zárul a három napos rendezvény.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!