Itthon tartotta a Weöres a kupát


2016-04-23 14:14:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Itthon tartotta a Weöres a kupát főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola kispályás labdarúgó teremtornáján, a Kilián Kupán négy csapat körmérkőzéses formában mérkőzött meg a győztesnek járó serlegért. A mini bajnokságra a házigazdák mellett Pápakovácsi, az Erkel és a Weöres testvériskolája, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola csapata is elfogadta a meghívást. A Kovászna megyeiekkel immár 26 éves múltra tekint vissza az együttműködés, hiszen 1990 óta ápolnak a sport és a kultúra terén kiváló kapcsolatot az intézmények. Magas színvonalú, hajtós mérkőzéseket játszottak a diákok, sok gól is esett, a győztes pedig veretlenül a Weöres csapata lett, akik a mindent eldöntő találkozón magabiztosan győzték le a barótiakat. Horváth Attilától megtudtuk, egy hónappal ezelőtti baróti látogatásuk alkalmával is ugyanez a két alakulat játszotta a kinti döntőt, akkor is és most is pápai siker született, melyből Mogyorósi Bálint oroszlánrészt vállalt.
- Nagyon örülünk, hogy az idei vetélkedés is jól sikerült, sportszerű mérkőzések zajlottak, a gyerekek jól érezték magukat, és azt gondolom, a végeredmény tükrözi a pillanatnyi erőviszonyokat. Szeretnénk jövőre is legalább két tornán találkozni, próbálkozunk több csatornán is ápolni ezt a ’90-es évek elejére visszanyúló kapcsolatot.
Máté Sándor Zoltán, a baróti testvériskola igazgatóhelyettese az eredményhirdetés után azt mondta, elégedettek az ezüstéremmel, hiszen a Weöres csapata ma jobban játszott, erősebbek, képzettebbek voltak a tanítványainál, de jövőre mindenképpen szeretnének visszavágni, előtte pedig a januári Pápa Kupán is jól szerepelni. Amíg a gyerekek a tornateremben a labdát kergették, addig a szülők az udvaron ízletes kenyérlángost és gulyáslevest készítettek, melyet az eredményhirdetés után közösen el is fogyasztottak.

Végeredmény:
1. Weöres Sándor Általános Iskola
2. Gaál Mózes Általános Iskola
3. Pápakovácsi
4. Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

A torna legjobb játékosa Mogyorósi Bálint (Weöres) lett, a gólkirályi cím szétlövést követően Engelrt Richárdhoz (Pápakovácsi) került, a legjobb kapus különdíját Barótra Kencse Magor vihette haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!