Fatestvér: Minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát!


2016-04-23 08:54:43  | cikk: Babos Petra  | 


Fatestvér: Minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát! főképe
A föld napja alkalmából tartott ma délelőtt rendhagyó fogadóóra keretében sajtótájékoztatót Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő az Ady sétány és a Pálos tér sarkánál. Az önkormányzati képviselő a Föld Napja Mozgalom jelmondatát idézte, mi szerint: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
-Magyarország az 1990-es évek óta tagja ennek a nemzetközi mozgalomnak, így attól fogva évről-évre április 22-én megünnepeljük a föld napját. Az idei évben duplán is jeles nap ez, - ezen a napon írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést, mely kedvező változást hozhat a világbéke szempontjából. Tavaly, a decemberi klímacsúcs előtt, képviselőként én is csatlakoztam a magyar államfő által meghirdetett „Élő bolygónk” – kezdeményezéshez, s aláírásomat adtam. Egyetértek azokkal a célokkal, amelyet megfogalmaztak, hiszen a klímaváltozás elleni küzdelem valóban változást idézhet elő: egy jobb és élhetőbb világot teremthet, csökkentheti az egyenlőtlenségeket, és több globális konfliktus hajtóerejét is visszafogná – mondta a politikus.

Elmondta, Pápa és környéke mindig is zöldben, vízben gazdag vidék volt. Nagy közös örökség, kincs Pápa forrásokból nyert egészséges ivóvize. A jövőben még jobban meg lehetne vizsgálni ennek szociális- élelmiszeripari hasznosításának lehetőségeit.
-Biztos vagyok benne, hogy lehetne ötlet, ami akár uniós támogatást is élvezhetne, a megvalósulás pedig minden pápai javára válhatna. Szem előtt kell tartani, hogy a magyar ivóvíz előbb-utóbb exporttermékké válhat. Amikor képviselőként én is akceptáltam azon fejlesztési terveket, amelyek szülővárosunk jövőbeli zöldövezeteivel kapcsolatosak, akkor ezek között a Külső-Várkert területén kialakítandó parkerdő tervét pozitívnak ítéltem, mert ha elkészül, egy újabb, rendezett, kellemes, barátságos parkkal gazdagodhat a város a gimnáziumhoz, a fürdőhöz, a sportpályákhoz közel, amely minél több embert vihet közelebb a természethez, s pedagógiai vonatkozásban sem lehet utolsó – hangsúlyozta.

-Tavaly ősszel írásban polgármester úr figyelmét is felhívtam arra a közelmúltban kezdődött országos projektre, mely a „Fatestvér” nevet viseli, amelyet az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kezdeményezett. Ennek célja, hogy minden magyar gyermek születésekor ültessenek egy fát. Szülővárosunk, Pápa is csatlakozhatna ezen ötlethez, akár a Külső-Várkert területén, a létrejövő parkerdőn belül ki lehetne alakítani egy pápai Fatestvér-parkot, mely a jövő nemzedékek számára valóban élő, folyamatosan épülő, gyarapodó, kedves és szép dolog lehetne. Minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát – javasolta Kerecsényi Zoltán.

A képviselő a föld napja alkalmából a természet megóvására kis kártyák szétosztásával hívta fel a járókelők figyelmét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!