Sikeres volt az idei Mozdulj Pápa is


2016-04-22 21:14:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres volt az idei Mozdulj Pápa is főképe
Sport, szabadidő, egészség, játék – e négy témakör köré épült az immár ötödik alkalommal megrendezett Mozdulj Pápa. A szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ öt helyszínen rendezi meg idei szabadidősport rendezvényt, melyeken kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb mozgásformát. Az idei esemény az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában reggeli tornával indult, majd a Várkertben zenés bemelegítéssel hangolódhattak a rengeteg mozgásos programra az érdeklődők. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a mozogni vágyókat, így ragyogó napsütésben lehetett a küzdősportokkal, a labdajátékokkal, a különböző táncokkal megismerkedni, de népszerű volt a mászófal, a lovastorna, az íjászat vagy épp a népi játékok. Az idei rendezvényt Szabadkai Verita nyitotta meg, a JMSZK igazgatója beszédében a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen mint mondta, Magyarországon még mindig kevesen sportolnak.
- Azt gondolom, az ilyen rendezvényekkel meg tudjuk erősíteni azokat, akik sportolnak, hogy jó úton haladnak, illetve jó példát tudunk mutatni azoknak, akik még nem vagy csak ritkán mozognak. Mai modern világunkban nagyon nehéz az embereket rávenni a mozgásra, de az ő érdekükben meg kell ezt tennünk, hiszen az egészségnél nincs fontosabb. A sportnak soha nem késő nekiállni, nagyon remélem, hogy aki ma eljött, megtalálja a hozzá legközelebb álló mozgásformát, és talán ennek hatására elhatározás születik benne a rendszeres testedzésre.
A megnyitó után a Zsoodance TSE táncosaival lehetett egy hip-hop koreográfiát megtanulni, majd Árvai Kristóf Titusz és Kvárta Mátyás akrobatikus freestyle bemutatóval kápráztatta el a közönséget. A két fiatalember műsorukban freestyle elemeket ötvözött a break és akrobatikus elemekkel, melyekből néhány egyszerűbb mozdulatot a fellépés után igyekeztek a nézőknek is megtanítani. Közben a Várkertfürdőben úszásoktatásra és vízi tornára várták a jelentkezőket, a Sportcsarnokban pedig fitness mixet állítottak össze a szervezők, népszerű volt a body pump, a gymstick edzés valamint a kick-boksz aerobik show és alakformáló torna, utóbbit Gruber Beáta és Kasza László közösen prezentálta. A Mozdulj Pápa rendezvényei április 23-án 15 és 18 óra között az Igal lakótelepen folytatódnak. A rendezvényen regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, a szerencsés nyertesek névsorát hamarosan hírportálunkon is olvashatják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!