Gyurátz-nap idilli környezetben


2016-04-21 22:05:33  | cikk:  | 


Gyurátz-nap idilli környezetben főképe

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola névadója születésére emlékezve minden évben programokban gazdag, változatos tevékenységekkel tűzdelt iskolanapot szervez. Az áhítattal induló Gyurátz-napon rendszerint kulturális, egyházi és sportprogramok várják a diákközösséget. Idén a tematika nem, de a helyszín változott, a Malom-tónál töltötték a napot a gyerekek és tanáraik.

Szücs Gábor igazgató kérdésünkre elmondta, hogy délelőttre akadályversenyt szerveztek a diákoknak. Az iskola 209 tanulóját vegyes életkorú csoportokba osztották. 12 állomásból állt a verseny. A feladatok közt volt szellemi totó, természettudományos kísérlet, betűstaféta és számos ügyességi próba is. A zsákban ugrálás próbára tette a gyerekek izmait, majd lazításként többek közt egy "mocsáron" kellett átjutniuk, ahol egy párna jelentette a zsombékokat, amikre lépni lehetett, de volt labirintus is, amiből egy-egy diák útmutatásai alapján jutott ki a bekötött szemű csapattárs. A délután már a kötetlenebb programok jegyében telt, a gyerekek horgászhattak, ismerkedhettek a tó és a tópart élővilágával, valamint megtartották a felsősök hagyományos focitornáját.

A betűstaféta régi, jól ismert játék, az egymás hátára "írt" betűket kellett felismerni és továbbadni

Szücs Gábor hangsúlyozta, hogy Gyurátz Ferenc püspök széleskörű tevékenysége tiszteletet parancsol. Ezért tartják fontosnak, hogy minden esztendőben méltóképpen emlékezzenek a névadóra, annak születésnapjára. S mivel az iskola ebben az évben ünnepli újraindításának 15. évfordulóját, a 10 órakor kezdődő szentmise mellett április 24-én vasárnap egyéb programokra is várják a diákokat és szüleiket, s természetesen az érdeklődőket. A tanulók munkáiból kiállítás nyílik és lesz egy érdekes csillagászati előadás is a szeretetvendégség után, mondta az evangélikus iskola igazgatója.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!