Lassan zárul a foglalkoztatási program


2010-04-07 14:04:02  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Lassan zárul a foglalkoztatási program főképe
Megtartotta e havi munkaértekezletét a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (a továbbiakban: MACIFÉSZ) ma délelőtt a Polgármesteri Hivatal „B” épületében, melynek témája ezúttal a 2009. február 1-jén indult foglalkoztatási program zárása volt. Az értekezleten részt vettek a programban szereplő intézmények, együttműködő szervezetek kapcsolattartói is.
Az április 30-ig tartó megyei foglalkoztatási programban 43 fő vállalt munkát, köztük 5 pápai, akik a mai értekezleten megtartották beszámolójukat az eltelt időszakban végzett munkájukról. Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és egyben a MACIFÉSZ elnökhelyettese elmondta, a foglalkoztatási program mérlege pozitív, hiszen a program sikerén felbuzdulva a munkaügyi központtal együttműködve indítanak hasonló foglalkoztatási programot Komárom-Esztergom megyében.
A munkaértekezleten Kozák János, a MACIFÉSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kihangsúlyozta, terveik között szerepel a foglalkoztatási program országos szintre történő kiterjesztése, akár kormányzati szinten munkahelyteremtő programmá alakítása. Az elnök úgy fogalmazott, az elmúlt 18 hónap bebizonyította, hogy a kezdeményezés megállja a helyét. A korábban indított közmunkaprogramok nem tudtak a cigányság helyzetén javítani, nem segítették az integrálódást. Kozák János hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy országosan közel 20 ezer romát foglalkoztassanak a programban, elősegítve a munka világába és a társadalomba történő integrálódást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!