Anyanyelvi verseny a Tarczyban


2016-04-21 10:19:26  | cikk: Babos Petra  | 


Anyanyelvi verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már több mint húsz éve megszervezi a járási anyanyelvi versenyt az alsó tagozatos diákok számára. A megmérettetés célja az anyanyelv ápolása és megszerettetése.
Nagy Gabriella, az alsós kéttannyelvű munkaközösség vezetője, szervező érdeklődésünkre elmondta, a megmérettetés szép- és helyesírási versenyként indult, majd Hortobágyiné Bors Judit bővítette ki anyanyelvi versennyé.

Idén harminckét alsós diák versenyzett négy kategóriában. Minden pápai iskola képviseltette magát, de érkeztek tanulók Vaszarról, Ugodról, Pápakovácsiból és Nemesszalókról is.
-A versenyt házi forduló előzte meg, ahonnan a legjobbak kerültek a városi megmérettetésre. A mai feladatok között volt tollbamondás, másolás, szótagolás és nyelvtani totó is – árulta el a szervező, aki hozzátette, a diákoknak tapasztalataik szerint a különböző nyelvtani feladatok okoznak fejtörést, főként a szólások és közmondások megfejtése.

A feladatsort az intézmény alsós munkaközössége állította össze, s ők is javították ki a kísérőtanárok közreműködésével. A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek. Hortobágyiné Bors Judit nagyon meghatódott, amikor köszöntötték

A rendezvényen Nagy Gabriella egy csokor virággal köszönt el Hortobágyiné Bors Judittól, aki a jövő tanévben nyugdíjba vonul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!