Speciális országos kézilabda torna


2016-04-20 13:07:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Speciális országos kézilabda torna főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos kézilabda tornájának - igazodva az elmúlt évek hagyományaihoz – a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és EGYMI rendezésében ismét a Weöres Sándor Általános Iskola tornaterme adott otthont. A cél ezúttal is az értelmileg sérült sportolóknak a versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása, a Speciális Olimpia mozgalom és a kézilabda sport népszerűsítése volt. Az idei tornától egyéb elfoglaltság miatt a győriek távolmaradtak, így négy csapat, egy budapesti, egy tordasi és két pápai vetélkedett. Czoborné Kilián Ildikó kézilabda kézilabda-szakágvezető hangsúlyozta, ezzel a tornával is szeretnék erősíteni értelmi fogyatékossággal élő emberek elfogadását, és a sporton keresztül a társadalomba való integrálását.
- Ezeknek a fiataloknak és idősebbeknek a sport az egyik olyan terület, mely terén sikert érhetnek el, de örömöt mindenképpen. A mostani bajnokságon a lebonyolítás a szokásos volt, először mindenki játszott mindenkivel, majd a két legjobb az első helyért ismét találkozott, a másik két résztvevő pedig a bronzért küzdhetett meg. A játékosoknak persze nagyon örülnek, ha győznek, de számukra talán legalább ennyire fontos, hogy közösségben lehetnek, beszélgethetnek, pozitív élményekkel gazdagodnak. Nagyon örülünk, hogy iskolánkból ebben a tanévben több kisebb diákot is be tudtunk vonni a versenyrendszerbe, akik ugyanolyan elszántsággal, odafigyeléssel, sportszerű küzdelemmel játsszák a kézilabdát, mint idősebb társaik.
A körmérkőzések során a budapesti Hársa SE legyőzte a Pápa I.-et, ám a döntőben a házigazdák egyes számú csapata revansot tudott venni, amivel a mezőny élén végeztek. Második tehát Budapest, harmadik a Pápa II. lett, negyedik helyen Tordas zárt. A szervezők különdíjakat is kiosztottak, a legjobb játékos a tordasi Gulyás Károly lett, a legjobb kapusnak Zsidainé Szalai Krisztinát (Pápa II.) látták, a gólkirályi cím 16 találattal a budapesti Velkei Istvánhoz került.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!