Halála pótolhatatlan veszteség


2016-04-20 09:28:06  | cikk: ha  | 


Halála pótolhatatlan veszteség főképe
2016. április 14-én, életének 50. évében türelemmel viselt súlyos betegség után elhunyt Kovács Péter, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának volt igazgatója, igazgatóhelyettese, tanára.
Kovács Péter 1984-ben érettségizett a Petőfi Sándor Gimnáziumban, mely akkor még a mai református iskola épületében működött. Tanári diplomát a szegedi egyetemen szerzett földrajz-történelem szakon. 1992-ben kezdett el tanítani a pápai református intézményben, melynek a következő tanévtől az igazgatóhelyettese lett. 2011-től két tanéven át megbízott igazgatóként ő vezette az iskolát. A 2015-16-os tanévet már nem tudta elkezdeni, egyre súlyosbodó betegsége megakadályozta ebben.
Kovács Péternek első és egyetlen munkahelye volt a pápai református iskola. Diákjai tisztelve szerették, partnerként kezelte a fiatalokat, akik az érettségi után, évek múltán is visszajártak hozzá. Emberséges és nagytudású pedagógus volt.
Fekete Pál Péter, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy 15 éven át dolgozott Kovács Péterrel, igazgatósága idején helyettese volt. Kollégaként mindig bízva lehetett számítani rá, igaz ember volt, szavára minden esetben lehetett építeni.
Kovács Pétert a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája és a Dunántúli Református Egyházkerület saját halottjának tekinti. Az intézmény korábbi igazgatójától, igazgatóhelyettesétől, tanárától április 26-án, 14 órakor vesznek végső búcsút a Kálvária temetőben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!