Mobil fogadóiroda – közelebb a lakossághoz


2016-04-18 22:20:17  | cikk: HuHa  | 


Mobil fogadóiroda – közelebb a lakossághoz főképe
Első alkalommal szervezte meg ma délután Mobil fogadóiroda elnevezésű programját a Pápai Rendőrkapitányság, melyhez a felkeresett településrész önkormányzati képviselője, a Pápai Járási Hivatal, a közterület felügyelet és a polgárőrség csatlakozott. Az egyedülálló Veszprém megyei kezdeményezést a devecseri kollégáktól ismerték meg a pápai rendőrök, s annak alapján szervezték meg az első pápai alkalmat, melynek keretében az Erzsébetváros néhány utcáját járták végig.

-Ez a program tulajdonképpen közelebb viszi a hivatalos szervezeteket, hatóságokat a lakossághoz. Az előre meghirdetett utcákon sétáltunk végig és itt beszélgettünk a hozzánk forduló lakosokkal, problémáikról, észrevételeikről – mondta el Fülöp Tamás rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályának vezetője a séta után. Az ötlet abból a tapasztalatból fejlődött ki, hogy a lakosság egy része úgy gondolja, problémáit jogszabályokkal orvosolni nem lehet, így nem fordulnak a hatóságokhoz, másrészt sokan nem tudják, kihez fordulhatnának segítségért, harmadrészt pedig vannak, akiknek idejük vagy egészségi állapotuk nem engedi meg az utánajárást. A Mobil fogadóiroda ezekre nyújt megoldást, hiszen a hivatalos szervek szinte házhoz mennek.

A hivatalos szervek képviselői házhoz mentek, hogy megismerjék a lakók problémáit

Az első ilyen pápai programon a Gönzöl utcán, a Csillag utcán és a Fecske utcán sétáltak végig a rendőrök és a társszervek képviselői, és bizony többen odaléptek hozzájuk ügyes-bajos dolgaikkal, kérdéseikkel, javaslataikkal. Volt, aki már várt rájuk a háza előtt, másokkal a kerítésen keresztül beszélgettek és olyan is volt, aki a szomszédos utcából ment ki a kis csapat elé.
-A rendőrséget érintő témák közül a közlekedésbiztonság volt a fő téma, az utcákban észlelt gyorshajtásokról panaszkodtak a lakók, de volt, aki néhány közlekedési tábla áthelyezését kérte a jobb láthatóság érdekében, és a közterületek nem megfelelő használatáról is értesültünk a lakóktól. Ezeket a problémákat megvizsgáljuk és igyekszünk orvosolni – közölte tapasztalataikat az őrnagy.

A rendőrök mellett a járási hivatal munkatársa, egy polgárőr, közterület-felügyelők és a városrész önkormányzati képviselője, Venczel Csaba sétálta végig az említett utcákat. A képviselő, úgy fogalmazott, örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen ez erősíti a személyes kapcsolattartást is.
-Az Erzsébetvárosnak ez a része nagy forgalmat bonyolít, s nemcsak most, amikor a belvárosi elterelés miatt több jármű jár erre. Ezzel kapcsolatban több észrevételt is hallottunk, de nagy öröm számomra, hogy a közbiztonsággal kapcsolatban nem érkezett panasz, pedig ez a terület a város peremrészéhez tartozik – összegezte a hallottakat. Venczel Csaba hozzátette, neki az utak, járdák állapotával kapcsolatban és a közterületek rendjével kapcsolatban tettek észrevételeket a lakók.
A képviselő szerint, a felkeresett utcákban élők és a környékről érkezők pozitívan fogadták a kezdeményezést, de azok sem voltak elutasítók, akiket a kertben munkálkodás közben, vagy éppen a bevásárlásból hazatérve szólítottak meg otthonaik előtt.

A lakók jól fogadták a kezdeményezést, több észrevételt is tettek a városrészről

Fülöp Tamástól megtudtuk, a Mobil fogadóirodát más városrészekben is megszervezik és a környékbeli településeken is tartanak hasonló programot. Venczel Csaba pedig arra bíztatta a város lakóit, figyeljék a meghirdetett időpontokat és helyszíneket, és bátran éljenek a lehetőséggel, ha az ő városrészükben rendezik meg a Mobil fogadóirodát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!