168 judoka küzdött a tatamin


2016-04-17 21:00:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


168 judoka küzdött a tatamin főképe
A nemzetközi kata (formagyakorlat) verseny mellett a Bakony Judo Klub másik kiemelten fontos hazai megmérettetése a Bakony Kupa. A Városi Sportcsarnokban immár negyedik alkalommal várták a diák ’C’ korcsoporttól egészen a felnőtt korosztályig bezárólag a judokákat, emellett a felnőttek földharc bajnokságon mérhették meg tudásukat. A küzdelmek négy tatamin folytak. A szervezők idén is elégedettek lehettek, hiszen nagyon sokan adták le nevezésüket a mostanra országossá bővült eseményre, összesen 168 - köztük 24 pápai – induló volt. A megjelenteket Végh József elnök, Pillér Gábor alelnök, Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztési Társaság Kft. ügyvezetője, Balikó András és Mezei Csaba edző köszöntötte. Városunk alpolgármestere köszöntő beszédében a sport pedagógiai vonatkozására is felhívta a figyelmet.
- Azt, hogy a pápai judo az elmúlt években milyen fejlődésen ment keresztül, mindannyian láthatjuk. A judo sportág olyan tartásra, toleranciára, kitartásra, elfogadásra neveli a gyerekeket, mely a felnőtt korban is fontos szerepet játszhat és a társadalmi beilleszkedésben is fontos - fogalmazott Unger Tamás. A pápai judo életében egy komoly mérföldkő volt a Küzdősport Centrum átadása, mely után nem sokkal a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elindított egy olyan iskolai programot, melynek jóvoltából a klubok iskolákon keresztül fiatalokat toborozhatnak, lehetővé téve a sportág minden szépségének és előnyeinek bemutatását. Egy versenyről azt szokták mondani, két dologra mindenképpen jó: arra, hogy felmérjük mostani felkészültségünket, és meghatározzuk a fejlődési irányunkat. Kívánom, hogy e két szempont ma mindenkinél teljesüljön.
Pillér Gábor alelnök a verseny kezdetén azt mondta, a pápai sportolók felkészülése jól sikerült, bízik benne, hogy a hazai környezet még inkább hozzájárul a jó szerepléshez.
- A sporttörvény legutóbbi módosítása értelmében tíz éven aluliaknak semmilyen küzdősportban nem lehet versenyt rendezni, ezért mi sem rendeztük meg ennek a korosztálynak a bajnokságot, ennek ellenére nem csökkent annyival a résztvevők száma, mint amennyivel számoltunk. Ez azt gondolom, egy pozitív visszajelzése a befektetett munkánknak és az előző három alkalom sikerének. A mai kupa sem valósulhatott volna meg az önkormányzat áldozatos támogatása nélkül, hálásak vagyunk az együttműködésért. Ezt a versenyt azért rendezzük elsősorban, hogy a gyerekek sikerélményekkel mehessenek haza, ha veszítenek, abból tanuljanak, ha nyernek, akkor pedig örüljenek.

A Bakony Judo Klub versenyzői 11 első-, hat második-, és három harmadik helyezést szereztek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!