Római vakáció Pápán


2016-04-17 19:16:24  | cikk: ha  | 


Római vakáció Pápán főképe

Egy hercegnő és egy újságíró feledhetetlen kalandja, a szigorú protokoll és a szabadság randevúja, az olasz főváros mindent felülíró varázsa, egynapos ajándéka - ez a Római vakáció. William Wyler filmjében Audrey Hepburn és Gregory Peck, Pelsőczy Réka darabjában pedig Tenki Réka és Fekete Ernő győzi meg a nézőt arról, hogy vannak még csodák. A Vajda bérlet közönségének az Orlai produkció előadása volt az évadzáró alkalom.

A női főszereplő Tenki Réka. Kérdésünkre elmondta, hogy ő tulajdonképp a debreceni színházban nőtt fel, szülei, nagybátyja is ott dolgoztak, világosítóként, technikusként, így ez a természetes közege, a színház jelenti számára a biztonságot. A Színművészeti elvégzése óta dolgozott már a Katona József Színházban, a Nemzeti Színházban, az Örkény Színházban.

Tenki Réka és Fekete Ernő, a darab főszereplői

Szabadság, romantika, életszeretet - ez jut eszébe a színésznőnek a Római vakációról, mely egy új tapasztalat számára, hisz most először kérték fel egy könnyed, zenés darab főszerepére, eddig drámákban játszott. Anna hercegnő szerepe komoly kihívást jelentett Tenki Réka számára, hisz a zenés-táncos előadás nagy összpontosítást, precizitást igényel, mondta.

Az előadás rendezője, Pelsőczy Réka egy keretjátékot szőtt az ismert történet köré. Megteremti a filmforgatás körülményeit, próbák közben bontakozik ki a klasszikusnak számító sztori. Tenki Réka és Fekete Ernő kettőse meggyőző, a színésznő elmondása szerint partnere alapvetően egy zárkózott,nehezen megközelíthető ember, de ha hagyja, hogy megismerjék, akkor kiderül, hogy egy igazán lenyűgöző, érzékeny személyiség, fantasztikus színész. Férfi, aki mellett könnyű nőnek lenni a színpadon, mondta Tenki Réka.

Hernádi Judit és Nagy Dániel Viktor a darab humorforrásai

A darab szereplői közt ott van még Hernádi Judit, aki a hercegnőt hivatott gardírozni, ennek a feladatnak, amúgy hernádijuditosan eleget is tesz. Az előadás poénjainak jó része a számos szerepben felbukkanó Nagy Dániel Viktornak köszönhető, aki legyen bár fodrász, stylist vagy épp kellékes, mindig a helyén van és érkezik a közönség reakciója. A taps járt és jutott Pápán is a társulatnak.

A Római vakációval tehát véget ért a 2015-16-os pápai színházi évad a felnőtt bérletesek számára. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársai azt kérik a nézőktől, hogy a kitöltött elégedettségi kérdőívet juttassák el az intézménybe, és aki szeretne a következő évadban is kellemes színházi élményekkel gazdagodni, újítsa meg mihamarabb bérletét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!