Tanári hangverseny


2016-04-17 16:41:16  | cikk: ha  | 


Tanári hangverseny főképe

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola rendszeresen szervez hangversenyeket, ebben a tanévben megmutatkoztak már a diákok és szülők párosai, rendszeresen fellépnek a növendékek is, legutóbb pedig a tanárok adtak koncertet.

Szili Gabriella, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a tanári hangverseny azért is fontos, mert így a pedagógusok példát mutathatnak a gyerekeknek. A tanárok változatos műsorral készültek, hisz nem csak saját hangszeres egyéni fellépések voltak, de hallhatott kamaramuzsikát is a közönség. Zongora, cselló, gitár, fuvola, trombita, de pánsíp és harmonika is szerepelt a megszólaltatott hangszerek sorában és nem hiányozhatott a tantestület csengettyű zenekara sem. Klasszikus muzsika és könnyűzene egyaránt része volt a repertoárnak.

Kollégák, szülők, növendékek is ott voltak a koncerten

Az alkalmon fellépett Kiss Imréné, Nagy Krisztina, Szili Gabriella, Mátrai Balázs, Forsthoffer Judit, Bunda Valéria, Bunda József, Szigeti Erika, Tósokiné Török Viktória, Somogyi Martin, Kis Csongor, Kemenczki Gábor, Kovács István, Hegedűsné Szabó Éva, az intézmény zenetanárai, akik vallják, hogy az ő pályájuk nem munka, hanem hivatás.

Szili Gabriella szerint a zenetanítás akkor hatékony, ha rendszeres. Ezért próbálják motiválni diákjaikat, hogy gyakoroljanak minél többet. Az igazgatónő elmondta, hogy aki zenét tanul, az alapvetően motivált, de kell a szülői támogatás is. A művészeti oktatás ezen területén, az egyéni oktatásban nagyon fontos a növendék és a tanár közötti jó kapcsolat is.

Forsthoffer Judit, Nagy Krisztina és Bunda Valéria: Ave Maria

Az Allegro AMI pedagógusai a szorgalmas, jó képességű növendékek esetében a versenyeket is egyfajta motivációnak tekintik. Fontosnak tartják a megmérettetést, a tapasztalatot, a plusz ismereteket, amit egy verseny adhat. Az iskola növendékei több megyei, regionális találkozón szerepeltek sikerrel a közelmúltban, mondta az igazgatónő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!