Négy


2010-04-06 23:23:10  | cikk:  | 


A 2010. évi országgyűlési választásokat kísérő jelenségek közül a leginkább újszerűnek a kampány interneten zajló fejezete tűnik. Az internetes „penetráció”, a hozzáférés sűrűsége mostanság látszik elérni azt a határértéket, amikor érdemi, érzékelhető jelenléte már befolyásolhatja a választást megelőző időszak hangulatát, tematikáját.
A pápai eseményeket követő virtuális kommunikációs tér ma már sokszereplős, a pártokhoz köthető oldalaktól kezdve a helyi hírek hozzáférését biztosító közszolgálati jellegű és független portálokig terjed. Van netes hírforrás fideszes, szocialista és jobbikos szimpatizánsok számára is, de talán nem vindikálunk a valóságosnál nagyobb szerepet a papa-ma.hu számára, ha azt állítjuk, hogy a különböző elkötelezettségű webes helyek mellett a leginkább itt ütköztek a különböző vélemények.
A kezdeti időszakban a jobbikos szimpatizánsok alkalmazkodtak legjobban az új médiumhoz, aztán - a vélhetően a támogatási arányokat leképező viszonyoknak megfelelően – lassan elnyomta a manapság magát leginkább „radikálisnak” minősítő csapatot a számosabbnak bizonyuló fideszes hang. A legkevésbé a szocialisták véleménye látszott a megidézett felületeken.
A 2010. évi kezdeteket követően minden eztán következő voksolás – lett légyen az népszavazás, önkormányzati avagy országos követválasztás – súlyosabb jelenléttel tüntet majd a virtuális térben, az elmúlt néhány hét legföljebb bemelegítés volt az eljövendőre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!