Zebraséta a katolikus iskolában


2016-04-16 11:08:17  | cikk: Babos Petra  | 


Zebraséta a katolikus iskolában főképe
Az iskola rendőre program keretében látogatott ma délelőtt Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, az iskola rendőre a Szent István Római Katolikus Általános Iskola elsőseihez. A program fő célja, hogy a gyerekeket a helyes közlekedésre nevelje.
A zebraséta során a rendőrségtől kapott láthatósági mellénybe bújva, az alezredes vezetésével végigsétáltak a tanulók az iskola közvetlen közelében lévő zebrákon, miközben megbeszélték az egyes közlekedési táblák jelentését is. A sárga mellény mellett Pápa Város Önkormányzata által készítetett fehér fényvisszaverős baseball sapkát is felvették az apróságok.
A kiemelt megelőzési főelőadó elmondta, a zebraséta célja az is, hogy az iskola körül sétálva a gyerekek megtanulják, hogy a gyalogos a járdán közeledik és a zebrát használva megy át a túloldalra, miután meggyőződött arról, hogy nem jön semmilyen jármű.
Császárné Elek Veronika hozzáfűzte, a pápai katolikus általános iskolában nemcsak az elsősöket szeretnék megszólítani, hiszen a februárban tartott Áldozatvédelmi Héten a harmadikosok és a negyedikesek kaptak hasznos tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan vigyázhatnak magukra, ha otthon egyedül maradnak. A felsősökkel beszéltek a jogsértésekről és az áldozattá vállasról.
A zebrasétán Pirók Patrik 1. b osztályos tanuló is részt vett. A gyalogosközlekedéssel kapcsolatban azt mesélte, a zebrasétán a rendőr nénivel megbeszélték az úttesten való áthaladás szabályait, vagyis, hogy a zebrára lépés előtt körül kell nézni, és a közlekedési táblák utasításait be kell tartani. Patriknak nagyon tetszett a séta, sokat tanult belőle. Az út során elsőbbségadás, körforgalom, gyalogátkelőhely táblával találkozott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!