Az utolsó negyedben hengerelt a PKC


2016-04-15 21:17:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az utolsó negyedben hengerelt a PKC főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásnak második játéknapján a keleti csoport 10. helyezettjét, Kecskemétet fogadta a Concordia Motax KC Pápa. A házigazdák jó formában, győzelmi esélyekkel várhatták a feldobást, hiszen az egri magabiztos sikerrel már zsinórban három győzelemnél jártak. A rájátszás első fordulóját a Kecskemét is jól vette, a Székesfehérvárt 74-59-re múlták felül. Szerencsére Szanati Mátyás is felépült sérüléséből, így ott lehetett a hazaiaknál, akik a Puszta, Németh, Keresztes, Szanati, Vukolic kezdő ötössel vágtak neki az első negyednek. A feldobás előtt a meccs egyperces gyászszünettel kezdődött, a játékosok törzsszurkolójukról, Fejes Sándorról emlékeztek meg. Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első negyed, hol a Pápa, hol a Kecskemét vezetett. Kintről is szép kosaraknak tapsolhatott a publikum, végül tíz perc után négypontos hazai előny mutatott a tábla (19-15). A második negyed elején Jakab egymás után három triplát szórt a sarokból, Vajda József időt is kért, a rövid szünet hatott, hiszen Horváth hármasával sikerült válaszolni (22-24). A negyed közepén sajnos Vukolic súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett, így a meccs hátralévő részében nem is tudott pályára lépni, az első információk szerint hosszabb kihagyás is várhat rá. A nagyszünetre döntetlen állásnál mehettek a csapatok (41-41). A második negyedet a Kecskemét, a harmadikat a Pápa kezdte jól, Németh triplája után Horváth két közelijével pillanatok alatt hét pont lett a különbség, feljavult a védekezés is, igaz, néhány pontatlanság becsúszott, de sikerült állandósítani a négy-öt pontos különbséget, a játékrész végére Keller hármasával megint egy pont volt csak a differencia, a döntés a záró felvonásra maradt. Az utolsó tíz percben hengerelt a PKC, Németh és Kutasi triplájával, valamint Keresztes zsákolásával hamar eldőlt minden érdemi kérdés, a fáradó vendégeknek mindössze hét pontot engedélyezett a védelem, a hazaiak megérdemelt, 13 pontos győzelmet arattak. A hazaiaknál mindenképp meg kell említeni Keresztes Rafaelt, aki 30 pontig jutott, emellett védekezésben is extrát nyújtott.

Concordia Motax KC Pápa - KTE Duna Aszfalt 83-70 (19-15, 22-26, 23-22, 19-7)

Vajda Balázs: Egy küzdelmes, brusztolós bajnokin vagyunk túl, nem a kosárlabda szép oldalát láthattuk ma, volt néhány rövid ideig tartó hullámvölgyünk, de ezen felül tudtunk kerekedni, és a zónavédekezés ellen is megtaláltuk a megfelelő ellenszert, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, hogy sikerült folytatni a győzelmi szériánkat, bánatos vagyok viszont Vukolic sérülése miatt, korábban soha nem tapasztalt sérüléshullám sújt minket, az elmúlt hét hónapban ez volt a hatodik súlyos sérülésünk, ebből négy műtéttel végződött. A győzelmet szeretném Fejes Sanyi bácsi emlékének ajánlani.

Concordia Motax KC Pápa: Puszta 14/3, Németh 15/9, Keresztes 30, Szanati 8/3, Vukolic 2, cserék: Horváth A. 11/3, Kutasi 3/3, Perger, Vajda, Schveighoffer, Hole, Pölöskei.

A bajnokság Budafokon folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!