Készségfejlesztő labdákat kapnak az ovisok


2016-04-15 10:37:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Készségfejlesztő labdákat kapnak az ovisok főképe
Korábban már beszámoltunk arról a Pécsről indult kezdeményezésről, melynek keretében óvodás korú gyerekek készségfejlesztő labdákat kaphatnak. A jótékonysági akció városunkba is eljutott, egy mosolygós fotóért cserébe az azon szereplők egy általuk kiválasztott óvodát támogathattak. Pápán elsőként a Szivárvány Óvoda készített mosolyt ábrázoló csoportképet, jutalmuk tíz labda lett, később a Perutz FC játékosai és Gelencsér Róbert szervátültetett atléta is készített képet, így a Szivárvány Óvoda gyermekei újabb tíz labdával gazdagodtak. Az ’Egy mosoly a gyerekekért és a sportlegendákért’ nevet viselő kezdeményezés megálmodója, Végh Tibor csütörtökön délután tett látogatást a Perutz Stadionban, ahova nem érkezett üres kézzel, ugyanis a Pápai Egyesített Labdarúgó Club, a Perutz FC és a Pápa Városi Televízió képviselője valamint hírportálunk felelős szerkesztője, Huszár Hajnalka is felajánlásra tíz-tíz labdát vehetett át. Végh Tibortól megtudtuk, azért látogatott el Pápára, mert a pápai óvoda csatlakozott elsőként Magyarországon ehhez a kezdeményezéshez, és szerette volna személyesen is megköszönni a támogatást és újabb felajánlást tenni.
- A labda a gyerekek szemében egy játék. A piciket a labdával tudjuk legjobban a sportra, egészségre nevelni, épp ezért az a célom, hogy minél több óvodás és iskolás ismerkedhessen meg ezeknek a labdáknak az előnyeivel, és már fiatalkorban kialakuljon a mozgás iránti igényük, fejlődjön a térlátásuk, egyensúlyérzékük - mondta el Végh Tibor. Nagyon örülök, hogy Magyarországon elsőként Pápa csatlakozott ehhez a már országossá nőtt akcióhoz, biztos vagyok benne, hogy a felajánlott játékszerek jó helyre kerülnek és a picik örömmel játszanak majd vele.
Végh Tibor ezután a Perutz FC játékosainak és vezetőedzőjének Eisenberger Tamással egyetemben egy rövid bemutatót tartott, ahol különböző gyakorlatot mutatott, melyeket ezután a hétvégi, Ugod elleni bajnokira készülő játékosok a felajánlott labdákkal ki is próbálhattak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!