Elkészült a rendőrkapitányság új épülete


2016-04-14 21:55:44  | cikk: HuHa  | 


Elkészült a rendőrkapitányság új épülete főképe
A napokban kezdődik meg a műszaki átadása annak az épületnek, melyet az elmúlt hónapokban emeltek a Pápai Rendőrkapitányság udvarán. A több mint 200 négyzetméteres épületben tíz iroda és egy pihenő-eligazító helyiség kapott helyet. Az építési munkálatok utolsó fázisait végezték ma a kivitelezők, amikor Áldozó Tamás polgármester és Halász Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója megtekintette a beruházást.

Áldozó Tamás polgármesternek és Halász Péter gazdasági igazgatónak a kivitelező cég vezetője, Osztrovszky Péter mutatta meg az épületet

A gazdasági igazgató emlékeztetett, múlt évben kezdődött meg a Pápai Rendőrkapitányság épületegyüttesének teljes felújítása, melynek egyik projektjéhez – az energetikai korszerűsítéshez – KEOP pályázaton nyert forrást az Országos Rendőr-főkapitányság, a másik beruházást – ami a belső terek teljes felújítását tette lehetővé - az ORFK finanszírozta. Ez a most zajló építkezés hármas együttműködéssel jöhetett létre, az országos és a megyei főkapitányság mellett Pápa Város Önkormányzata biztosította a pénzügyi forrást a fejlesztéshez.
-A kapitányság 210 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlannal bővül, ami összeköti a Széchenyi utca 16. és 18. számú épületeket. Az L alakú épület, mely az udvari garázsirodák helyén épült fel, tíz irodát és egy pihenő helyiséget tartalmaz. Jelenleg az utolsó munkafázisokon dolgoznak a kivitelezők, az ajtókat helyezik be és a villamos szerelvények készülnek. A műszaki átadás a jövő hét elején kezdődhet.
Az igazgató hozzátette, ez az épület tíz-tizenkét kolléga elhelyezését fogja biztosítani és megfelelő körülményeket teremt a pihenőidő eltöltéséhez és az eligazításokhoz. Az új terekkel csökken a zsúfoltság a bűnügyi és vizsgálati osztályon.

Az utolsó munkafázisokat végzik

A 74 millió forint értékű beruházáshoz a költségek felét Pápa Város Önkormányzata biztosította. A képviselő-testület egyhangú döntéssel támogatta a fejlesztést, hiszen a városnak fontos, hogy az önkormányzati és állami feladatokat ellátó intézmények épületei rendezettek legyenek. Ezt erősítette meg ismét Áldozó Tamás polgármester a bejáráson. Mint mondta, az elmúlt években sok szép példája volt az ilyen beruházásoknak a városban.
-Sok rendőrkapitánysági épületet láttam közelről, olyanokat is, ahol egészen spártai körülmények között dolgoznak a rendőrök. Ha ezekkel a helyekkel összevetem a most elkészülő pápai kapitányság épületét, akkor azt mondhatom, a pápai rendőrök büszkék lehetnek a munkahelyükre, mi pedig büszkék lehetünk arra az épületre, ami a rendőrségnek otthont ad, hiszen ez egy korszerű, de régi értékeit megőrző épületként működik tovább.

A Zimmermann utcai bejárat is megújul

A városvezető hangsúlyozta, a pápaiak befizetett adójának egy része ide került, és jó helyre került. A kivitelezést 37 millió forinttal támogatta a város és ezt megelőzően a tervezési költségek felét is vállalta az önkormányzat.
-Ez vitathatatlanul fontos közcél volt, a képviselő-testület egyhangú igennel szavazott a pénz átadásáról – közölte.
A munkálatok tovább folytatódnak a rendőrkapitányságon, hiszen az új épület átadását követően az udvar térkövezését is elvégzik, a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. nyerte el.

Áldozó Tamás a rendőrségi épületek felújításával kapcsolatban azt is elmondta, a beruházás további feladatokat ró a városra, hiszen a megújult épületegyüttes környezetét is rendezni kell. Egyrészt rekonstrukcióra szorul a rossz állapotban lévő Zimmermann utca, másrészt pedig javítani kell az egyre nagyobb forgalmat bonyolító Széchenyi utca állapotán is, ahol több közintézmény is található. Ezekre amint lehet, biztosítja a forrásokat az önkormányzat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!