Kampányzáró fórumot tartott az MSZP - Szekeres Imre volt a meghívott vendég


2010-04-06 22:47:59  | cikk: Tóth Tamara  | 


Kampányzáró fórumot tartott ma 18 órától a Magyar Szocialista Párt Pápai Szervezete. Meghívott vendégük ez alkalomból Szekeres Imre honvédelmi miniszter volt.
A fórum előtt sajtótájékoztatón Szekeres Imre megköszönte a párt pápai szervezetének és Gőgös Zoltánnak a városért végzett munkáját, majd ismertette a C17-es program kibővítésével kapcsolatos program tervezetét. Mint mondta, a kanadai és az angol honvédelmi minisztériumokkal előrehaladott tárgyalásokat folytattak ez ügyben. Ez azért is fontos, mert a kanadaiaknak 6 olyan repülőgépe van, melyeket már nem érdemes hazaszállítani, költségek szempontjából olcsóbb lenne, ha városunk Bázisrepterét bővítenék ki szerelő-javító funkciókkal is, így munkahelyek létesülnének.
Grőber Attila a sajtótájékoztatón elmondta, függetlenül attól, hogy a választást ki nyeri meg, az mégiscsak a demokrácia ünnepe.
- Azt ünnepeljük, hogy szabadon dönthetünk. Én még éltem abban az országban, ahol a választások nem voltak szabadok, ezért azt gondolom, hogy a politikának velejárója az is, ha egy párt nye,r és az is, ha nem nyer, de ezt a napot méltóan kell megünnepelni - mondta a kampányfőnök.
Gőgös Zoltán a fórumon elmondta, szerinte Pápán minden baloldali ember büszke lehet arra a teljesítményre, amit az elmúlt nyolc évben elért a kormány. Mint mondta, az elmúlt két kormányzati ciklusban több mint 10 milliárd forint támogatás érkezett a városba és a térségbe. Felsorolta az elmúlt hetek döntéseit, köztük a 83-as út felújítása mellett a reptérre való bevezető út megépülését, valamint a Várkastély felújítására elnyert pályázatot is.
- Annak ellenére, hogy ’90 óta ellenzékben vagyunk a városban, nyugodtan kijelenthetem, hogy a kormányzati évek alatt ezt soha nem éreztettük a döntéshozatalban. Úgy gondolom, hogy komoly fejlesztési és gazdaságpolitikai kérdések nem dőlhetnek el pártalapon - mondta Gőgös Zoltán.
A beszéde végén az államtitkár kiemelte, szerinte megfelelő baloldali ellenpólus nélkül nem működik a magyar köztársaság, ezért azt kell az emberekben tudatosítani, hogy a most megjelent szélsőségek nagyon veszélyesek az ország jövője szempontjából.
- Amiket a szemünkre vetnek, a korrupciós ügyeket, én mindig azt mondtam, hogy nem párt, hanem személyiségfüggő dolgok és mindenhol megtalálhatóak. Nekünk soha nem volt célunk, hogy bármit is takargassunk, magának az MSZP-nek semmiféle takargatnivalója nincsen - tette hozzá az államtitkár.
Szekeres Imre három kérdésről beszélt. Az első, hogy mik és kik között választ április 11-én Magyarország. Petőfi Nemzeti dalából idézte a Fidesz-KDNP Itt az idő választási szlogenjét. Szekeres Imre szerint soha nem volt ennyire aktuális a vers és a szlogen.
- Valaki könnyű álmot ígér, de nem mondja meg, hogy miből. Ez a Fidesz. Azért néhány dolgot tudunk. Abban gondolkodnak, hogy Magyarországon 10-12 évre kvázi egypártrendszer legyen, ne legyen vita a magyar parlamentben és ne legyen vita a lehetséges politikai megoldásokról. Ők mondják, onnan tudjuk. Azt is tudjuk, hogy olyan sajtót szeretnének, ami csak az ő véleményüket fogja sugározni, ezt is ők mondják. Sőt azt is tudjuk, hogy bizonyos választópolgárok szavazati jogát megvennék pénzért, hogy ők ne szavazzanak. De nem tudjuk azt, hogy miből csinálnának 10 év alatt 1 millió munkahelyet. Azt sem tudjuk, hogy hogyan fedeznék és miből azt a nagyarányú adócsökkentést, amiről ma már egy árva szó sincs. És van, aki rendet ígér, nagyon egyszerű magyarázatokkal. A magyar történelem bővelkedik olyan példákkal, hogy mi történik, ha egy szélsőjobboldali erő politikai hatalommá válik, és bármiféle hatalomhoz jut Magyarországon. Hát ezt semmiféleképpen nem szabad hagynunk. A Jobbik gyakorlatilag politikai terrorizmus eszközeit választó szervezetekhez kötődik. És van, akiről semmit sem tudunk, csak annyit, hogy vannak némi gyanús ügyei, ez a Lehet Más a Politika és vannak, akiknek ismerjük a főkönyvelői szemléletét, dolgoztunk vele együtt korábban. Akik olyan piacgazdasági elvet akarnak érvényesíteni, ami éppen most bukott meg a világban, ők az MDF - mondta a miniszter.
Mint mondta, a Fideszen és a Jobbikon kívüli világ, vagyis Magyarország, és a demokratikusan gondolkodó emberek, akik normális életet akarnak ebben a hazában, azok az MSZP-re szavaznak.
Második kérdésként magát az MSZP-t nevezte meg. Mint fogalmazott, a párt most tanulva a hibáiból az új korszakra, az új helyzetre és az új lehetőségekre koncentrál. Tisztában van azzal is, hogy mint mondta, tisztázniuk kell az elmúlt 4+4 évet. Az MSZP programjáról is beszélt röviden, melyből megemlítette a nyugdíjak reálértékének növelését, a nyugdíjkorrekciót, a 13. havi nyugdíj visszaállítását, a családi pótlék eljuttatását a rászoruló gyermekekhez, a munkavállalói járulékok 4 százalékos csökkentését, valamint az évi 15 millió forint feletti jövedelmet kereső embereknél az 50 százalékos adókulcs bevezetését. Harmadik kérdés gyanánt azt elemezte, hogy a választás után is van élet. Mint mondta, a párt erős és egységes lesz a választások után is, felelős szerepe lesz a politikai életben ezután is. Úgy fogalmazott, hogy alternatívát fognak állítani, de nem hátulról, hideg leheletet fújva a kormány nyakába, hanem szemtől szembe, világosan, felelős ellenzéki szerepet fognak vállalni - idézve ezzel Pokorni Zoltánt 2003-ból. Szekeres Imre kiemelte, a haza ott van, ahol demokrácia van, és demokrácia ott van, ahol a kormány és az ellenzék egyaránt a nemzeti célokat szolgálja.
A fórum során a szép számmal megjelent érdeklődők feltették kérdéseiket az államtitkárnak és a miniszternek is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!