7,6 milliós hiány - feljelentést tett a Pápai SE


2016-04-14 10:21:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


7,6 milliós hiány - feljelentést tett a Pápai SE főképe
Korábban már többször hírt adtunk a Pápai SE szakosztályainak súlyos anyagi problémáiról, melybe az egyesület korábbi elnöke, Stemmer István sodorta a játékosokat, vezetőket. A botrány odáig fajult, hogy előbb a judo szakosztály intett búcsút a további együttműködésnek, majd a sakkozók is kiváltak a PSE-ből, sőt az atléták új egyesületének megalakulásához is már csak néhány papír hiányzik. Az ügy mostanra új fordulatot vett, ugyanis kiderült, mintegy 7,6 millió forint hiányzik a Pápai SE bankszámlájáról, ezért Kovács Kristóf, a PSE elnöke a vízilabda szakosztály nevében ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett – tudtuk meg Cseh Lászlótól, a vízilabdázók edzőjétől. Tovább nehezíti a város legrégebbi egyesületének helyzetét, hogy két adóévben igényelt társasági adót vissza kell fizetni, ez a büntetőkamatokkal együtt közel 25 millió forintra rúg. Cseh László nem lát sok esélyt arra, hogy bármennyi pénz is visszakerüljön a kasszába, azt mondta, ha nem marad más lehetőség, új klubot kell alapítaniuk, addig pedig szülői támogatásokból és tagdíjakból igyekeznek a víz felszínén maradni.
- 2015 januárjában tettem meg a feljelentést a sportegyesület felügyeleti szerve, a Pápai Városi Ügyészség felé. Sajnos annyira elhúzódott az ügy, hogy mire kötelezték a volt elnököt, Stemmer Istvánt a számunkra elengedhetetlen papírok, számlák átadására, nyár vége, ősz lett, ezután pedig a könyvvizsgálói munka körülbelül három hónapig tartott. És ha ez még nem lett volna elég, szembesülnünk kellett azzal, hogy rengeteg számla hiányzik, melyet nem tudtunk előkeríteni, a házi pénztárban többmilliós hiány mutatkozott. Egyszerűen nem maradt más lehetőségünk, mint ismeretlen tettes ellen megtenni a feljelentést. Most ott tartunk, hogy társasági adóra nem pályázhatunk, sőt ha nem változik a helyzet, vissza kellene fizetnünk a 2012/2013-as illetve a 2013/2014-es évre igényelt TAO-s pénzt, mely a büntetésekkel együtt közel 25 millió forintot tesz ki, amire természetesen nincs lehetőségünk. Sajnálatos módon a volt elnököt nem sikerül utolérnünk, telefonhívásainkra nem válaszol, azt sem tudjuk, jelenleg hol lakik.
A PSE edzője azt mondta, azt szeretné, hogy kiderüljön hova tűnt a sokmillió forint, úgy érzi - önhibájukon kívül - becsapták azokat a vállalkozókat, cégeket, magánszemélyeket, akik társasági adójukat a PSE-nek adták. Cseh László hozzátette, a gyerek csapatot a pénzhiány miatt el sem tudták indítani a bajnokságban, de a nehézségek ellenére a felnőtt és ifjúsági alakulat sem lépett vissza a pontvadászattól, mindkét együttes folytatja a menetelést és mindent megtesz a minél jobb szereplés érdekében.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!