Bibliaismereti vetélkedő a Tarczyban


2016-04-13 21:51:51  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliaismereti vetélkedő a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola 2008-ban a Biblia évéhez kapcsolódva hagyományteremtő és hiánypótló szándékkal szervezte meg a bibliaismereti versenyét. Idén nyolcadik alkalommal adott otthont az intézmény a járási versenynek. A megmérettetés Jézus csodái - a vízen járás, a kenyérszaporítás, Lázár feltámasztása és a kánai menyegző - köré épültek. A csapatversenyre hat, hatfős csapat nevezett be a város és a környék általános iskoláiból. A mai versenyre előzetes feladatként a csapatoknak egy bibliai csodát kellett leírniuk és bemutatniuk, elmondva, miért az tetszett nekik a legjobban.

Butiné Kemenczki Anita szervező elmondta, a verseny két részből állt. Az alsósok rajzversenyen vehettek részt, melyre az idén több mint negyven kisdiák nevezett. Nekik Lázár feltámasztása történetét kellett megjeleníteniük.
-A felsősök számára szóbeli és írásbeli feladatokban igyekeztünk érdekes kérdéseket feltenni. Voltak találós kérdések, kakukktojás keresés, villámkérdések és egyéb vidám feladványok. A jó válaszokért tálentum járt, és a végén a legtöbb tálentumot gyűjtött csapat nyert, amit licitjáték is színesített.

A Munkácsy-iskola csapatának egyik tagja, Cserkuti Sándor, 7. n osztályos diák elmondta, ő már az előző évben is indult a bibliaismereti versenyen, ami nagyon tetszett neki, s ezért gondolta, hogy az idén is részt vesz a programon.
A Munkácsy-iskola csapata

-Sokat készültünk a megmérettetésre. Külön-külön beosztottuk, hogy ki mit olvas el, s amikor az megtörtént, összeültünk és átbeszéltük a témákat – mesélte Sándor, aki a kenyérszaporítást dolgozta fel, ami szerinte tanulságos történet.
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola egyik versenyzője, Fekete Máté Sándor arról mesélt, hogy az iskolájukban sokat foglalkoztak a verseny anyagával, olvasgatták a Bibliát, kijegyzetelték a legfontosabbakat, és mindent megtárgyaltak a hittantanárukkal. Máté szerint a legérdekesebb történet a vízen járás volt.

A gyerekek teljesítményét a kísérő hittantanárokból álló zsűri, illetve Mező Lászlóné tiszteletbeli zsűritag értékelte. Az első három helyezett oklevélben és könyvjutalomban részesült, és minden diák kézzel készített apró ajándékot kapott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!