Játékos föld napi foglalkozás gyerekeknek


2016-04-12 22:23:19  | cikk: Babos Petra  | 


Játékos föld napi foglalkozás gyerekeknek főképe
Az Egészségnapok 2016 programsorozatának egyik eleme, a Föld, ahol élünk - tiszta környezet, jó közérzet! című interaktív, játékos foglalkozás volt, melyet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezett. A programon a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola második osztályosai vettek részt nagy lelkesedéssel.

Somogyi Anikó óvodapedagógus, a foglalkozás vezetője elmondta, nagyon fontos a gyerekek környezettudatos nevelésének elkezdése minél kisebb korban.
-A diákokat inkább játékos formában lehet arra nevelni, hogy felnőttként környezettudatosak legyenek, s ezért sok-sok játékot hoztam nekik. Az Életdobozban megtapasztalhatták, hogy mi az a négy elem, ami nélkül nem lehet élni, ez a föld, a víz, a levegő és a napfény. Aztán a földgömb labdát passzolgatták egymásnak, amelynél kiderült, a Föld nagy részét víz borítja. A dobókockás játéknál a hat különböző oldalnak más és más színe volt, itt állatok nevét kellett mondani, illetve a környezetre ártalmas anyagokat, attól függően milyen színt dobtak. S ha már egyszer nincs eső, mi az esőjáték segítségével „hatalmas vihart” varázsoltunk a színházépületbe – mondta Somogyi Anikó.
Az Életdoboz játék nagyon tetszett a gyerekeknek

Porpáczy Réka kérdésünkre elmondta, ő mindig vigyáz a környezetre, sosem szemetel, az erdőben nem hangoskodik. A vizeket is óvja, elzárja a csapot, nem pazarolja azt. Réka nagyon jól érezte magát a programon, szerinte gyakrabban kellene ilyen fajta játékos foglalkozást tartani.

A programot találós kérdések színesítették, amelyek a napfényről, a vízről és a levegőről szóltak elsősorban.
Az Egészségnapok alakformáló- és testtartást javító tornával folytatódik holnap 19 órától, és csütörtökön 17 órától. Az idei rendezvénysorozat április 24-én gyalogtúrával zárul, melynek úti célja Csókakő környéke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!