Igazi szociális biztonságot! – a KÉSZ vendége: Soltész Miklós


2010-04-06 20:07:23  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Igazi szociális biztonságot! – a KÉSZ vendége: Soltész Miklós főképe
Igazi szociális biztonságot! címmel tartott előadást Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, szociális kabinetvezető a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (továbbiakban:KÉSZ) Pápai Csoportja ma esti vendégeként a Pedagógus Művelődési Házban. A fórumot megelőzően a KÉSZ elnöke, dr. Hauber Károly sajtótájékoztatón jelentette be, az eltelt időszakban összesen 40 rendezvényt szerveztek, melyek közül talán a mai bizonyult a legfontosabbnak. Leszögezte azt is, hogy a KÉSZ támogatja a Fidesz-KDNP pártszövetséget, ezzel együtt a pápai csoport dr. Kovács Zoltán jelöltségét támogatja. Az elnök – a politikai állásfoglalás miatt a szervezetet ért vádakat elhárítandó – kihangsúlyozta, a KÉSZ 1989-ben azért jött létre, hogy a keresztény értékeket a közélet minden területén képviselje. Az országgyűlési választások márpedig szerves része a közéletnek – tette hozzá dr. Hauber Károly.
Az elnök tájékoztatója után dr. Kovács Zoltán polgármester számolt be arról, hogy Soltész Miklóssal, a Fidesz-KDNP szociális kabinetvezetőjével áttekintették a város szociális rendszerét, és tárgyalásokat folytattak az ágazatban dolgozó szakemberekkel. Pápa polgármestere úgy fogalmazott, legfőképpen ezek a szakemberek tudnak beszámolni a politikusoknak azokról a hibákról, amelyeket a szociális ellátórendszer megfelelő működése érdekében el kell kerülni.
Ezzel kapcsolatban Soltész Miklós elmondta, az elmúlt három évben a szociális intézmények 10-15 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. A kabinetvezető úgy látja, Pápa város vezetése és az intézményvezetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthonokban a legmegfelelőbb körülményeket biztosítsák lakóik számára.
Soltész Miklós kihangsúlyozta, másképp kell hasznosítani az európai uniós forrásokat, sokkal inkább a gyakorlati megoldásokat kell támogatni pl. felújításokat, újak építését, akadálymentesítést.
- Az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók finanszírozása a legrosszabb ma Magyarországon. Szerintünk a legfontosabb, hogy ezek a szakmacsoportok megkapják a megfelelő segítséget ahhoz, hogy a szakdolgozó személyzet, a nővérek Magyarországon maradjanak – tette hozzá Soltész Miklós.
A szociális kabinet vezetője a sajtótájékoztatót követően előadásában beszámolt arról, hogyan jutott idáig az ország, összefoglalta, hogy a jelenben teret kapott szélsőjobboldali radikalizmus miért nem válasz az ország problémáira, majd felvázolta a Nemzeti Ügyek Politikájának kulcsfontosságú tételeit, amely a Fidesz-KDNP szerint felívelő pályára állítja Magyarországot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!