Karate diákolimpia döntő


2016-04-12 15:48:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate diákolimpia döntő  főképe
Április első hétvégéjén Veszprém adott otthont az év legrangosabb utánpótlás karate bajnokságának. Az országos kyokushin karate diákolimpia döntőjére a Patent Griff SE tíz versenyzője kvalifikálta magát és szerencsére betegség nem hátráltatott most senkit abban, hogy küzdőpástra léphessen. Az eseményen 70 egyesület, 632 karatékája csapott össze a Veszprém Arénában. Formagyakorlatban a pápai egyesületet Nagy Sarolta képviselte, aki elődöntőből magabiztosan jutott az országos döntőbe, itt azonban valószínűleg az izgalom hatására nem sikerült 100 százalékos teljesítményt nyújtania, ezért az első körben búcsúzni kényszerült. Küzdelemben többen is éremeséllyel utaztak Veszprémbe. Szereplésüket Bolla Péter, a klub edzője foglalta össze.
- Az elődöntőt megnyerő Szigeti Panna csak egy hajszállal csúszott le a döntőről, végül harmadik lett, az ezüstérmesként végző Tamás Benedek sajnos egy szoros küzdelemben kikapott, így az első körben kiesett, míg a harmadik helyen kvalifikáló Major Bence a dobogó második fokára állhatott fel, tudni kell, hogy Bence csuklója egy balszerencsés rúgás miatt megsérült, így hiába vezetett, fel kellett adnia a küzdelmet. A legfiatalabbak után serdülőink, Hajdu Szonja, Bóka Viktória és a fiúk, Benkő Ármin valamint Róka Attila léptek küzdőpástra. Szonja a kezdeti megilletődöttség után az utolsó 20 másodpercben a legnehezebb technikákkal, gyönyörű leforgásból végrehajtott fejrúgással és fordulórúgással szerzett pontokat. Úgy gondolom, hogy most már egyetlen dolog hiányzik az első komoly sikerhez, ez pedig nem mást, mint egy falatka önbizalom. Bóka Viktória az elődöntőbeli ezüstérmét most bronzéremre cserélte, nem sokkal csúszott le a döntőről. A fiúknál Attila és Ármin sajnos nem jutottak túl az első körön. Ezután Benkő Noémire és Cheyenne Dokterre irányult a figyelmünk, akik már ifjúsági szabályrendszerben küzdöttek. Karatésainknak itt már igazán kemény dolguk van, ehhez mérten ők azok, akik talán a legtöbbet edzenek is és készülnek a versenyekre. Példaértékű az edzésmunkájuk és elszántságuk is, ami ezen a versenyen is megmutatkozott: mindketten a dobogó második fokára állhattak a fárasztó nap végén. A lányok számára és nekünk, edzőknek is jó tapasztalat volt ez a verseny, tudjuk már, hogy mire kell komoly hangsúlyt fektetni az elkövetkezendő felkészülésben. Versenyzőink következő célja az ifjúsági Európa-bajnokság kvalifikációs tornája, mely szeptemberben lesz, és dönt arról, kik kerülhetnek be a magyar válogatottba és utazhatnak majd az Európa-bajnokságra. A következő időszakban ezért dolgoznak majd a lányok, hogy valóra válthassák álmukat és nem mellesleg klubunknak hosszú idő után újra nemzeti válogatottjai és EB szereplői legyenek.
Bolla Péter azt mondta, ismét bebizonyították karatésaik, hogy a befektetett munka megtérül és érdemes keményen dolgozni a sikerért, hiszen tíz versenyzőjükből öten dobogóra állhattak, ez nagyon szép arány egy olyan versenyen ahol az ország több mint 600 karatésa szerepel. A versenyzők felkészítői sensei Szalóki Sándor, sempai Nagy Lívia, sempai Juhász Tamás, Csizmadia Melinda, sempai Bolla Péter és sempai Sinkó Attila voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!