Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban


2016-04-11 20:45:10  | cikk: Babos Petra  | 


Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban főképe
Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

Kotiers Ráhel Annamária a hetényi iskola 8. osztályos tanulója már negyedik éve vesz részt a versenyen, mivel nagyon fontosnak tartja, hogy a testvériskolájukban képviselhessék magukat a költészet napján megrendezett szavalóversenyen. Ráhel szereti a verseket, mert azok megérintik. Elmondása szerint a versekben azok az érzések vannak, amiket ő is gondol, szerinte a vers nem fakad, hanem születik.
A hetényi iskolát hét tanuló képviselte, köztük a képen látható Kotiers Ráhel

A zsűriben helyet foglalt az 1-2. osztályosoknál Magvasiné Sebestyén Zsuzsanna, a Huszár lakótelepi Óvoda óvónője, Matyasovszky Albertné, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanítónője és Balázsné Márton Mária, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa. A 3-4. osztályokat Dr. Berki Sándorné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyugalmazott tanítónője, Kövy Rózsa, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanára és Orosz Péterné, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanítónője értékelte. Az 5-8. osztályoknál Bördén Julianna, a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájának tanára, Gosztola István nyugalmazott mérnök, amatőr versmondó és Bognár József, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott igazgatója alkották a zsűrit. A legjobbakat a bíráló bizottság oklevélben és értékes könyvjutalomban részesítette.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!