Horgászat: Stég Kupa


2016-04-11 16:02:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Horgászat: Stég Kupa főképe
Április 9-én rendezte meg a Húsos Horgászegyesület idei harmadik versenyét. A Stég Kupára rekordszámú nevezés érkezett, hiszen 36 párost tudtak a horgászállásokra leültetni. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a 72 horgászt, a hangulatra így sem lehetett panasz, már a reggeli sorsolásnál mindenki bizakodóan készítette elő felszereléseit, majd nem sokkal kilenc óra után kezdetét vette a hét órás verseny, melyen csapatonként két bottal, azokon egy darab egyágú horoggal lehetett indulni. Orbán Péter, egyesületi elnök a megszépült és korszerűsített horgászház előtt azt mondta, boldogsággal és elégedettséggel tölti el, hogy ennyien neveztek, úgy érzi, a befektetett munka megtérült.
- A fejlesztéseknek, munkáknak köszönhetően közel 100 főt tudunk fogadni a tavainkon, nagyon örülünk, hogy a kupára idén ilyen sokan fogadták el a meghívást, emögött nagyon sok háttérmunka van, de ahogy érkeznek a horgásztársak, ezzel senki nem foglalkozik, élvezzük a munkánk gyümölcsét. Sajnos ez a szeles, esős időjárás nem kedvez a fogásmennyiségnek, de biztos vagyok benne, hogy a győztes legalább húsz kilogrammot szákolni fog. Ma is kiváló, családias a hangulat, szeretnek az emberek hozzánk kijönni, remélem, ez a jövőben is így marad.
Megyeri Gábor oldalán Unger Tamás is ott volt az indulók között, városunk alpolgármestere címvédőként érkezett a kupára, melyen idén is szerettek volna az élmezőnyhöz tartozni.
- Mi mindent megtettünk idén is, hogy sok halat fogjunk, különböző technikákat, csalikat különböző távolságokat próbáltunk ki - mondta egy órával a verseny lefújása előtt Unger Tamás. Pontyok, kárászok, keszegek, bodorkák is kerültek a szákba, társammal, Megyeri Gáborral reménykedünk a jó szereplésben. A mostani kupán is kiválóan érezzük magunkat, nagyon jó a közösség, családias hangulat, azt szoktuk mondani, hogy a horgászat úgy kerek, ha az ember olyanokkal lehet, akikkel jól érzi magát, és ez ma is maradéktalanul megvalósult.

Végeredmény:
1. dr. Kerkovics Gergő – Gáspár Tibor 30.83 kg
2. Unger Tamás – Megyeri Gábor 18.13 kg
3. Czelleng József – ifj. Czelleng József 14.47 kg

Az eredményhirdetés után minden indulónak finom pörkölttel kedveskedett a rendezőség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!