Kockanapok Pápán is


2016-04-09 20:54:29  | cikk: Babos Petra  | 


Kockanapok Pápán is főképe
A család minden tagjának kínál szórakoztató programot ezen a hétvégén a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában látogatgató Kockanapok elnevezésű, nem mindennapos program. Az egyik legnépszerűbb kockajáték gyártó cég játékaiból összeállított kiállítás sok érdeklődött vonzott a szombati nap folyamán. Az egyedi kiállításon az érdeklődők többek között az apró építőkockákból kirakott várost, szuperhősöket és autókat tekinthetnek meg.

Schnitzer Miklós szervező elmondta, a LEGO egy gyermekkori szenvedély, ami talán sosem múlik el, s ők ezzel a kiállítással ezt szerették volna megerősíteni.
-Az itt látható anyag egy mosonmagyaróvári barátom magángyűjteménye, amit több mint tíz éve gyűjt és épít össze. Ferenc nagyon fanatikus ebben a gyűjtésben, mindenből a legjobbat hozzuk el a látogatóknak. A kiállítás során egyedi Star Wars terepasztallal is várjuk a gyerekeket, hiszen a gyűjtő egyik kedvence ez a film, innen indult gyűjtői szenvedélye. A rendkívül kreatív játék apró kockákból áll, s amikor kibontjuk a zacskót, a saját fantáziánkra van bízva, mit is építünk belőle. Mi ezt szeretjük ebben a legjobban – fűzte hozzá. A fiatalember, mint mondta, a játék nemcsak a fiúkat vonzza, amióta bevezették a lányosabb figurákat, azóta egyre népszerűbb játék lett a kislányok körében.
A gyerekek leginkább a játszóházat élvezték

Németh Milán 9 éves kisfiú a családjával látogatott el a rendezvényre. Kérdésünkre elmondta, nagyon tetszik neki a Kockanap, hiszen ő is szeret ezekkel az apró kockákkal játszani otthon, s itt rengeteget láthatott. A kiállítás mellett a játszóházban a gyerekek is kedvük szerint építhettek.

A labdaválogató terepasztal a pápai kiállításra készült el, különlegessége, hogy egyedi ötlet alapján alkották meg. A több mint fél millió építőkockából létrejött, egyedülálló kiállítás még vasárnap is várja a látogatókat 10 és 18 óra között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!