Jótékony Bakonyerdő


2016-04-09 16:58:47  | cikk: HuHa  | 


Jótékony Bakonyerdő főképe
Az elmúlt öt évben egymilliárd forintot fordított közjóléti és turisztikai fejlesztésekre a Bakonyerdő Zrt., évente pedig 150 milliót költenek ezek fenntartására, fejlesztésére, hiszen a pápai székhelyű állami erdőgazdasági vállalat számára kiemelten fontos, hogy az erdő gazdasági funkciói mellett a közjóléti és turisztikai funkcióit is megmutassák a társadalom számára, minél szélesebb körben.

Az idei esztendő fejlesztései közül az egyik a Bakonyszentlászlói Erdészet területén lévő Hódoséri pihenőház felújítása, mely hamarosan megkezdődik és az év második felében készül el. A festői szépségű környezetben fekvő – vadászok és turisták között is kedvelt – Hódos-éri Pihenőház faházait már felújították, most a főépület teljes külső és belső munkálataival folytatódik a beruházás. Ennek során a belső terek átrendezésével több szobát alakítanak ki, a konyha számára pedig új épületszárnyat emelnek.
-A beruházás célja, hogy a pihenőház minél szélesebb körben, minél színvonalasabban szolgálja az itt megszálló vendégeket – tudtuk meg a fejlesztésről Turóczi Balázstól, a Bakonyszentlászlói Erdészet erdőgondnokától.

Turóczi Balázs erdőgondnok (balra) és Szíjártó Lászlóü, a Karitász igazgatója a felajánlott bútorok között

Az épület-felújítás a belső bútorzat cseréjét is jelenti, a Bakonyerdő pedig a használt, de jó állapotú fa bútorokat karitatív célokra ajánlotta fel: megkeresték a Veszprém Főegyházmegyei Karitászt, a Pápai Református Gyülekezetet és a Baptista Gyülekezet által fenntartott Kánaán-Ház Anya- és Leányotthont, hogy nekik adják a pihenőház jelenlegi berendezési tárgyait.
-Nagyrészt szobaberendezések: ágyak, szekrények, asztalok, székek, fotelek kerülhetnek a rászoruló családokhoz, de van köztük tükör, állófogas és bárszék is – mondta el az erdőgondnok, hozzátéve, bíznak abban, hogy jó hasznát veszik a rászorulók a felajánlásnak.

Száznál is több használt, de jó állapotú berendezési tárgy kerül a rászorulókhoz a Bakonyerdő jóvoltából

A több mint száz bútor egy része a Karitászhoz került, igazgatójuk Szíjártó László atya maga is segített a bútorok teherautóra rakásában és elszállításában. A karitatív szervezet nagycsütörtökön értesült a nemes adományról, amit nagy örömmel és köszönettel fogadtak. A kapott berendezési tárgyaknak már a helye is megvan.
-Istennek hála, nagyon sok bútort adhatunk át a rászorulóknak, emellett pedig az Úrkúton készülő ifjúsági szállásunk is kap belőlük. Ez a hely nemcsak ifjúsági központként fog működni, hanem a Karitász önkénteseinek közreműködésével napközis idősek otthonaként is. A szekrényeket, asztalokat, foteleket, ágyakat nagyon jó célra tudjuk használni, de ugyanígy jó szolgálatot tesznek azok a gáztűzhelyek és gázpalackok is, amiket szintén innen kaptunk – fogalmazott Szíjártó László.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!