Az egészséges életmódról óvodásoknak


2016-04-09 15:48:02  | cikk: Babos Petra  | 


Az egészséges életmódról óvodásoknak főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ évről évre megszervezi tavasszal Egészségnapok című rendezvénysorozatát, a program célja az emberek figyelmének felkeltése az egészséges életmód iránt, illetve a résztvevők ösztönzése a helyes táplálkozásra és a rendszeres mozgásra. Illés Viktória művelődésszervező a rendezvény kapcsán elmondta, a program csütörtökön délután kezdődött, amikor Hídvégi-Üstös Pál ultrasportolóval ismerkedhettek meg az érdeklődők, aki az afrikai és Közép-ázsiai expedíciókról mesélt.

Az Egészségnapok 2016 az óvodásoknak meghirdetett rajzpályázat díjkiosztójával folytatódott pénteken délelőtt. A pályázatra húsz szebbnél szebb pályamunka érkezett, melyből öt alkotást díjaztak. A legjobban sikerült alkotók között volt Grób Eszter, Kovács Lotti, Hardi Kitti, Botos Natali Éva, csoportos díjat a Szent Anna Óvoda vehetett át. A rajzok április 15-ig tekinthetők meg.
A Szent Anna Óvoda apróságai boldogan vették át jutalmukat

A délelőtt folytatásában az egészséges táplálkozás témakörében a Farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda dietetikusa tartott előadást a gyerekeknek. Vikidár Eszter mint mondta, már óvodás korban fontos az egészséges táplálkozásra felhívni a figyelmet.
-Egészségtelen ételek nincsenek, csak rosszul megválasztott étrend és mennyiségek. Figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra, kerülve a cukros üdítőket. Minden nap enni kell friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint összetett szénhidrátot, gabonaféléket – tanácsolta az egészségfejlesztő.
A játékos foglalkozás során az ovisok zabkekszet, kölesgolyót és friss gyümölcsöket ehettek, valamint rostos üdítőket és ásványvizet ihattak.

A szervezők alakformáló- és testtartást javító tornát is hirdettek az Egészségnapokra, melynek a Városi Sportcsarnok ad otthont szerdán 19 órától, és csütörtökön 17 órától. Az idei rendezvénysorozat április 24-én gyalogtúrával zárul, melynek úti célja Csókakő környéke lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!