Négy pápai érem a tollaslabda diákolimpián


2016-04-08 12:04:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négy pápai érem a tollaslabda diákolimpián főképe
A Magyar Tollaslabda Szövetség idén Szegeden rendezte meg a 2015/2016. évi tollaslabda diákolimpia országos döntőjét. Az ország minden pontjáról, rengeteg településről érkeztek a diáksportolók, akik több korcsoportban 15 pályán mérkőztek meg egymással. A területi versenyekről az első négy helyezett vehetett részt a kupán, ’A’ és ’B’ kategóriában, hat korcsoportban közel 450 versenyző indult. ’B’ kategóriában svájci rendszerben, 2×11 pontig tartó játszmákban mérkőzött meg egymással a mezőny, pápai színekben 13 játékos indult. Felkészítőjük, Horváth Attila elégedett volt teljesítményükkel, hiszen négyen is dobogóra állhattak, ráadásul két alkalommal is csak nagyon kevés hiányzott a legfényesebb éremhez.
- Senkinek a vállára sem szerettem volna terhet tenni, így előzetes elvárás sem volt senkivel szemben, de nagyon reméltem, hogy idén is lesz pápai versenyző a dobogón. Ez így is lett, az első korcsoportban Geiger Mira bronzérmet szerzett, ami nagyon kellemes meglepetés volt, Szabó Zsófia pedig hatodik helyezést ért el, mindketten dicséretet érdemelnek. A II. korcsoportos fiúknál Horváth Csanád kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva a dobogó második fokára állhatott fel, Csanád nagyon közel állt az aranyhoz, a döntő szettben ugyanis csak 11-10-re maradt alul. Pákozdi Gergő ugyanebben a csoportban szerepelt, ő is jól játszott, teljesítménye felkészültségének megfelelő volt, idén kilencedik lett, a lányoknál pedig meg kell említenem Nagy Eszter hetedik helyét is. A harmadik korcsoportos lányoknál esélyesként indult Farkas Júlia, aki évek óta szorgalmasan készül, jutalma egy ezüstérem lett. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál Bátai Fabríció a mezőny második felében zárt, jobban szerepelt viszont Nagy Dániel, aki kis híján megismételte tavalyi ezüstérmét, idén harmadik helyezést ért el. Csanádhoz hasonlóan neki is kevés hiányzott az első helyhez, egy hálóról lecsorgó labdával veszítette el a döntő meccset 11-10 arányban, az ezüstért vívott mérkőzésen szintén szoros csatában sajnos megint alulmaradt. A negyedik korcsoportosoknál Kuti Dominiknak szoríthattunk, a helyosztón nem ment jól neki a játék, nyolcadik lett, Szabó Krisztián pedig a mezőny hátsó felében végzett, ugyanitt a lányok vetélkedésében Keresztes Boglárka 10. pozícióban zárt. Az ötödik korcsoportban Farkas Bence személyében is volt indulónk, Bencének nem sikerült az első tízbe kerülnie. Nagy Noémi évek óta szállítja a jó eredményeket, az idei kupán lecsúszott a dobogóról, az érettségire való felkészülés miatt kevesebb edzésen tudott részt venni, de úgy gondolom, teljesítménye így is dicséretes. Horváth Attila hozzátette, a következő hetekben egy lendvai nemzetközi bajnokságra és a dunántúli körverseny következő fordulójára készülnek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!