Házi borversenyt tartottak a tapolcafői kertbarátok


2016-04-08 00:36:56  | cikk: pt  | fotó: Somogyi Zoltán  | 


Házi borversenyt tartottak a tapolcafői kertbarátok főképe
Immár hetedik alkalommal tartott házi borversenyt a Tapolcafői Kertbarátkör Közhasznú Egyesület. A tapolcafői művelődési házban lebonyolított megmérettetésre 35-en neveztek összesen 66 borral, ebből 31 fehér-, míg 35 vörösbor volt.
Az egybegyűlteket Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke köszöntötte. – A bor bonyolult téma, de sokunk számára éppen ez adja a vonzerejét. A borokat körüllengő intellektuális aura azok számára is vonzó, akik még csak most indulnak el a megismerésük útján – Jamie Goode így fogalmazott Marnie Old a Jó borok - Kóstolási tanfolyam című könyvének előszavában, és Somogyi Zoltán e gondolatokkal nyitotta meg a borversenyt.
A nedűk vizsgálatát három szakember, Solymosi János, Takács Csaba és a bírálóbizottság elnöke, Tóth Péter, a Nagy-Somló Borvidék Hegyközségének hegybírója végezte. Bali István és Körmendi Krisztián borait nagy aranyéremmel tüntették ki, emellett pedig 12 arany-, 23 ezüst-, valamint 22 bronzérem született. Az eredményhirdetéskor a bírák dióhéjban kifejtették a felhozatallal kapcsolatos észrevételeiket is. Tóth Péter a verseny és a tapolcafői kertbarátkör méltatása során elmondta: a 66 bor magas szám, ez még a nagyobb borversenyeken is jelentős mennyiségnek számít.
– Összességében nagyon sok nagyon jó bort kóstolhattunk. Számomra meglepő volt, hogy alig találkoztunk borhibával, borbetegséggel. A tapolcafői kertbarátkör tagjai tanúbizonyságát adták annak, hogy nagyon szépen kezelik a hordóikat, rend és tisztaság van a pincéikben, a meglévő alapanyagból a legtöbben a legszebb borokat hozták ki – fogalmazott a zsűri elnöke. Hozzátette, nagyon jó látni, hogy Tapolcafőn ilyen sok borszerető ember él. – Azt kívánom, a kertbarátok folytassák a megkezdett munkát, hiszen a jó társaság a jó borokkal még jobb lehet – jegyezte meg Tóth Péter.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!