Népszavazást kezdeményez három témában az MSZP


2016-04-08 00:22:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Népszavazást kezdeményez három témában az MSZP főképe
Aláírásgyűjtésbe kezd három témában a Magyar Szocialista Párt, melynek célja, hogy népszavazás írjanak ki a kétmillió forintos fizetési plafon, a vasárnapi boltzár, illetve az állami földek védelmének kérdéséről – jelentette be Grőber Attila önkormányzati képviselő a legutóbbi sajtótájékoztatóján.
Az MSZP pápai elnöke elmondta, a bérplafon ügyében azt szeretnék elérni, hogy az állami szférában senki ne kereshessen bruttó kétmillió forintnál többet. Grőber Attila megjegyezte, 2010-ben a Fidesz ebben az összegben maximalizálta az állami területen dolgozók bérét, ám ezt a rendelkezését nemrég eltörölte a kormánypárt.
Az állami tulajdonban lévő termőföldek védelmét ugyancsak népszavazással szeretnék biztosítani a szocialisták. Az önkormányzati képviselő kiemelte: véleményük szerint ma az állami termőföldek értékesítése olyannyira áttekinthetetlen, és oly’ mértékben televan strómanokkal, hogy ez a nemzeti vagyon kiárusításával ér fel. Ezért az MSZP aláírásgyűjtésbe kezd, hogy a termőföldeket nem lehessen értékesíteni.
A Kúria döntése nyomán a vasárnapi boltzár ügye is eljuthat a népszavazásig, amennyiben ezzel kapcsolatban sikerül 200 ezer aláírást összegyűjteni 120 nap alatt. – Tehát három népszavazási kezdeményezésre készülünk, hamarosan ehhez gyűjtünk majd aláírásokat. Reményeink szerint hétfőtől hozzá tudunk kezdeni a kétmillió forintos bérplafonról, a termőföldek állami tulajdonban maradásáról, valamint a boltok vasárnapi nyitva tartásáról szóló népszavazás előkészítéséhez – fogalmazott Grőber Attila. Az MSZP pápai elnöke hozzáfűzte, a vasárnapi boltzár ellen számos érvet fel lehet sorakoztatni, csakúgy, mint mellette, éppen ezért a választópolgárok kezébe kell adni a döntést, hogy nyitva legyenek-e az üzletek a hét utolsó napján.
Kérdésünkre Grőber Attila elárulta: úgy véli, a bérplafonnal és a termőföldek védelmével kapcsolatos népszavazási kezdeményezésnek Pápán, illetve annak környékén lehetnek érintettjei.

Képek:


Címkék: MSZP | népszavazás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!