Unger Tamás: Süle Zsolt alkalmatlan a konstruktív önkormányzati munkára


2016-04-07 23:23:23  | cikk: HuHa  | 


Unger Tamás: Süle Zsolt alkalmatlan a konstruktív önkormányzati munkára főképe
Sajtótájékoztatón utasította vissza Unger Tamás alpolgármester, a Fidesz helyi alelnöke Süle Zsolt jobbikos képviselő keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Az egyik internetes hírportál tudósítása szerint Süle Zsolt úgy fogalmazott: a politikai élet azon szereplői, akik több évtizede fontos szerepet töltenek be a közéletben, azoknak ma már sokkal fontosabb a saját politikai haszonszerzésük, politikai ellenfeleik lejáratása, mint maga a város, mint a Pápán élő emberek sorsa. Unger Tamás cáfolta ezt az állítást, mint mondta a Jobbik csak a negatív hangulatkeltést és a békétlenséget szítja.
-Süle Zsolt a békétlenség, a hangulatkeltés és a hozzá nem értés képviselője a pápai önkormányzatban – mondta Unger Tamás.

A Jobbikos képviselő hegyi utakkal kapcsolatos kritikájára, mely szerint az új eljárásnak nevezett munkálatok sem fognak hosszabb távú megoldást jelenteni elmondta, többször is hangsúlyozták, hogy az önkormányzatnak az utak fenntartása a feladata, ami az állagmegőrzést jelenti. Vagyis murvás út esetében a murva pótlását, a kátyúk megszüntetését. Az önkormányzat ennek a kötelességének maradéktalanul eleget tett, a mostani munkálatok olyan állapotot teremtettek, ami talán hosszabb távra biztosíthatja a biztonságosabb közlekedést ezeken a hegyi utakon.
-A képviselő úr minőségre vonatkozó megjegyzéseit nem szeretném kommentálni, előzetesen ítéletet mondani egy beruházásról merész dolog. Természetesen figyelni fogjuk az év folyamán az utak minőségét, és ha szükséges, be fogunk avatkozni. Azt is elmondtuk, ha lehet és belefér a költségvetésünkbe, minden évben két alkalommal megtesszük a beavatkozásokat.
Unger Tamás hozzátette, úgy látszik, Süle Zsolt nincs tisztában a jogszabályokkal, nincs tisztában az ilyen utak fenntartását és építését meghatározó jogszabályi környezettel. Nem igaz tehát az az állítása, mely szerint önkormányzati kötelesség lenne különböző utak és gyűjtőutak építése.
-Képviselő úr elmondta, hogy jópár éve csak kátyúzásra futja az önkormányzati büdzséből a városi utakon is. Ez bizony így van, hiszen az utak karbantartása komoly összeget emészt fel, a legóvatosabb becslések szerint a Pápa területén lévő utak szilárd burkolattal történő ellátása meghaladja az 1-1,5 milliárd forintot – mondta, kiemelve, többször is elmondták már, ez az összeg nem áll rendelkezésre a város költségvetésében, pályázati lehetőségek pedig nagyon régen nem adódtak erre a feladatra.
-Pontosan Süle Zsolt volt az, aki a költségvetés egyensúlyát nem támogatta, amellett érvelt, hogy a költségvetés a fejlesztésekkel együtt ne kerüljön elfogadásra. Azt gondolom, Pápa város Önkormányzata felelősen látta a helyzetét és azokat a lehetőségeket fogalmazta meg, amelyre fedezete is volt. Képviselő úr mindezeket nem érti, vagy ami rosszabb, érti, mégis ellene beszél. Ez esetben nem tesz mást, mint hangulatot kelt a pápaiakban és a hegyekben élőket arra bíztatja, hogy folyamatos kritikával illessék az önkormányzatot, olyan ügyben, amelyhez az önkormányzatnak kötelessége nem kötődik.

Unger Tamás határozottan visszautasította a jobbikos képviselő állításait

Unger Tamás Süle Zsolt figyelmébe ajánlotta a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 32. paragrafusát, ami előírja az önkormányzati képviselők jogait és kötelességeit, melyek között szerepel a megfelelő információ kérésének lehetősége.
-Éljen vele a képviselő úr, mindannyiunknak jót tenne!

A híradások szerint Süle Zsolt keddi sajtótájékoztatóján a Szent István úti áteresz építésével kapcsolatban is megjegyzést tett. Erre Unger Tamás úgy reagált, a testületi ülésen úgy látta, a városfejlesztési osztályvezető tájékoztatását megértette, elfogadta a Jobbikos politikus, ennek ellenére újra felhozta a témát.
-Utat építeni útlezárás nélkül nem lehet, ez nem csak Pápán, hanem a világ minden táján így van. Ha ez úteltereléssel jár, az ugyancsak a világban mindenütt kellemetlenségeket okozhat. Azt gondolom, számíthatunk a pápaiak megértésére, és talán nem ülnek fel a Süle Zsolt és a Jobbik féle uszításnak. Kérjük a pápaiak türelmét, hiszen előre nem látható, nem tervezhető problémák merültek fel.
Hangsúlyozta, vállalják, hogy kicsit hosszabban tart a munka, és nem szeretnék veszélyeztetni az ott áthaladó nagyon jelentős személy- és tehergépjármű forgalmat.

Unger Tamás a képviselő többi kritikájára is reagált, többek között Süle Zsolt kórházfejlesztéssel kapcsolatos valótlan állítására. Nyomatékosította, a 150 millió forintos önkormányzati támogatás nem az eredeti projekt 150 millió forinttal való túlköltekezését jelentette, hanem többlet szakmai tartalom megvalósítását, amelyre egyébként állami támogatást sikerült bevonni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!