Kiváló formagyarkolat bemutatók


2016-04-07 12:52:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiváló formagyarkolat bemutatók főképe
A Magyar Köztársaság Kupa és az első osztályú rangsorverseny után újabb állomásához érkezett a Bakony Judo Klub felnőtt versenyévada. Százhalombattán ugyanis két rangos, külföldi indulókkal megtűzdelt nyílt kata, azaz formagyakorlat kupát rendeztek. Az első napon immár 18. alkalommal bonyolították le a Nyílt Masters Judo Magyar Bajnokságot, melyre 205 nevezés – köztük 101 külföldi - érkezett 11 országból. A népes mezőnyben a pápai egyesület két hölgy sportolója, Meksz Alexa és Fábiánné Reiner Cecília is ott volt, mindkettőjük teljesítményével elégedett volt Pillér Gábor, a klub alelnöke.
- A -57 kilogrammos hölgyeknél Meksz Alexa kiválóan teljesített, magyar, cseh, német és román ellenfelét kivétel nélkül ipponnal győzte le, így megérdemelten került a nyakába aranyérem. Alexa bő fél éve került hozzánk, úgy gondolom, mentálisan és szakmailag is előre tudott lépni, ami pedig külön öröm, hogy őt választották a legtechnikásabb versenyzőnek is, ami a pápai judónak is nagy elismerés. Másik versenyzőnk, Fábiánné Reiner Cecília a +78 kilogrammos mezőnyben második lett, Cili sajnos kifogott egy erősebb ír ellenfelet, így ezúttal meg kellett elégednie az ezüsttel, ami ugyancsak szépen csillog számunkra.
Az egyesület alelnöke hozzátette, a bajnokságon két olyan judoka is tatamira lépett, akik ugyan másik egyesülethez tartoznak, de Pápán készültek, -70 kilogrammban Polz Anita első, míg ugyanebben a súlycsoportban és korosztályban Szabó Szilvia második helyezést szerzett. A kupa másnapján, szintén Százhalombatta városa adott otthont a VI. Nyílt Magyar Kata Bajnokságnak, ahol az előző naphoz hasonlóan erős mezőny gyűlt össze, több nemzetközi párossal.
- Nage no katában, vagyis a dobások formagyakorlatában Mezei Lajos és Mezei Csaba horvát, lengyel és román párosok előtt első helyet szerzett, nem is kis különbséggel bizonyultak a legjobbnak, hiszen 20-30 ponttal előzték meg a többieket. Úgy gondolom, ez a gyakorlat már megérett a nemzetközi szintre is, ezt az egyik versenybíró meg is jegyezte a pápai mestereknek, akik a Kimeno katában (az önvédelem formagyakorlata) is elsők lettek. A Katame no kata vetélkedésben (a földharc formagyakorlata) a Farkas Zoltán, Mezei Gábor alkotta duó második lett, őket csak a Járdán Tamás - Radics András páros előzte meg, akik a formagyakorlatok tekintetében szaktekintélynek számítanak ebben a sportágban, tőlük kikapni nem szégyen.
Pillér Gábor hozzátette, a következő fontos esemény házigazdája Pápa lesz, április 17-én 10 órától ugyanis a Sportcsarnokban negyedik alkalommal rendezik meg a Bakony Kupát, melyen négy szőnyegen, hat korcsoportban és hat súlycsoportban méri össze erejét a mezőny. A megmérettetésen felnőtt férfi földharc versenyt is rendeznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!