Minden, ami vers


2016-04-06 20:30:48  | cikk: ha  | 


Minden, ami vers főképe

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból a pápai művelődési központ és a civil szervezetek is minden évben irodalmi előadóestekkel, találkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt. Idén is számos program közül választhatnak a versek szerelmesei.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a fiatalokat is szeretné megszólítani, ezért négy középiskola diákjainak közreműködésével április 11-én délután flashmobot szerveznek a Fő téren. A villámcsődület 17.15-kor kezdődik, amihez bárki csatlakozhat. A diákok úgy döntöttek, hogy Radnóti Miklós Bájoló című versét mondják majd el, de aki nem ismeri a költeményt, az sem vész el a sorok közt, hisz a fiatalok sokszorosítják és a helyszínen kiosztják a vers szövegét, mondta Kocsis Gyula, a villámcsődület koordinátora.

A pár perces flashmob után "versút" indul a színházépülethez, ahol aztán az emeleti előtérben a Szűcsinger duó várja az érdeklődőket. A "Kortárs-Társas" vendégeként Szálinger Balázs költő és Szűcs Krisztián zenész kötetlen irodalmi estje nem csupán saját versekről és zenéről szól majd, hanem a magyar líra nagy alakja is "szót kapnak", mondta Schmidt Orsolya művelődésszervező. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.


A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület felolvasóestet szervez a költészet napján. A program 17 órakor kezdődik az Esti Kornél Kávéházban, ahol napközben is már magyar költők megzenésített verseit hallhatják a vendégek.

A pápai nyugdíjasok közössége sem marad szép gondolatok nélkül ezen a napon, 16 órakor a HEMO-ban lépnek fel az egyesület irodalmi színpadának tagjai. A programok sorát a Jókai Kör nyitja, hisz ők már ezen a héten, április 7-én, 16 órakor a könyvtárban megtartják költészet napi megemlékezésüket. Az ő programjuk lehet a ráhangolódás, hogy aztán hétfőn, a magyar költészet napján mindenki érdeklődésének és hangulatának megfelelő rendezvényt választva hallgathat, olvashat verseket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!